Luking med gassbrenner
Mandag rykket mannskaper fra Rogaland brann og redning IKS (RBR) ut på to husbranner. Årsak: sviing av ugress med gassbrenner.
Les mer
Utprøving av SPURV kamerarobot
Rogaland brann og redning IKS starter nå uttesting av en hurtiggående kamerarobot, til bruk i røykfylte tunneler og bygg.
Les mer
Her er de nye Bjørnis-barnehagene
I vår etterlyste brannbamsen Bjørnis flere barnehager til sitt barnehageprosjekt. Interessen fra barnehagene var god og flere ønsket å ha Bjørnis som fast inventar hos seg. Nå er 19 barnehager plukket ut. Og de heldige er...
Les mer
Ikke lenger lov å brenne hageavfall
1. juli 2017 trer "Forskrift om åpen brenning og brenning av avfall i småovner" i kraft i Stavanger kommune. ​
Les mer
Trygg i båt
Båtsesongen er i gang for mange. Husk å tenke brannsikkerhet også når du er til sjøs.
Les mer
Bjørnis-konkurransen er avsluttet
1. juni var siste frist for barnehager som ønsker å bli med i Bjørnis-prosjektet. Konkurransen er nå avsluttet og de heldige vinnerne vil etter hvert bli trukket ut.
Les mer
Nødalarmsentral brann på plass på hovedstasjonen
Mandag 29. mai klokken 12.00 var det offisiell åpning av den splitter nye nødalarmsentral 110 på Rogaland brann og redning hovedstasjon.
Les mer
Nærmere øvingstunnel
Tirsdag 23. mai ble det presentert en ny innstilling i forbindelse med utbyggingen av Rogfast i Stortinget. Her blir det foreslått at RBR skal overta anleggstunnelen på 700 meter til øvingsformål.
Les mer
Skogen brenner- hva gjør jeg?
Lange perioder med sol, vind og opphold øker sjansene for skog- og lyngbrann betydelig. Hva gjør du dersom du kommer som første mann til en skogbrann?
Les mer
Årsrapport 2016
Lurer du på hva Rogaland brann og redning IKS har drevet med i 2016? Nå kan du ta en titt i RBR sin årsrapport fra fjoråret.
Les mer
Hovedstasjonen er åpen
Onsdag 26. april var det offisiell overrekkelse av Rogaland brann og redning hovedstasjon.
Les mer
Husk bålforbudet
Fra 15. april til 15. september er det generelt forbud mot å gjøre opp ild i skog og mark. Dette gjelder også i Rogaland brann og redning IKS sine ti eierkommuner.
Les mer
Lag din egen nødplakat!
Rogaland brann og redning IKS oppfordrer alle til å lage sin egen nødplakat til å ha på hytta. En nødplakat inneholder all informasjon nødetatene trenger for å finne fram når du raskt trenger hjelp.
Les mer
Forbud mot å gjøre opp ild
Fra 15. april til 15. september er det generelt forbud mot å gjøre opp ild i skog og mark. Dette gjelder også i Rogaland brann og redning IKS sine ti eierkommuner.
Les mer
Skal du ta etablerer- eller kunnskapsprøven?
Prøvene for etablererprøven og skjenkeprøven finner sted i Samfunnssikkerhetssenteret i Rogaland.
Les mer
Hjertestarter
Har din bedrift eller organisasjon hjertestarter. Registrer den i Hjertestarterregisteret. Det kan bidra til å redde liv!
Les mer
Farlige produkt
Av og til blir det oppdaget feil ved produkt som er ute i markedet. Da er det viktig at informasjon om sikkerhetsadvarsler, omsetningsforbud og tilbakekalling kommer frem til forbrukerne.Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) fører den offisielle oversikten over farlige produkt.
Les mer
Nye Bryne brannstasjon er offisielt åpnet
Fredag 6. januar var det offisiell åpning av den nyoppússede brannstasjonen på Bryne. Fem deltidsansatte brannkonstabler vil ha sin arbeidsplass her. I tillegg har de fått med seg på laget en ansatt i forebyggende avdeling. Ordningen med deltidsansatte fortsetter som før.
Les mer
Husk å bytte batteri i røykvarsleren!
Røykvarsleren er en billig livsforsikring. Halvparten av alle dødsbranner skjer i boliger der røykvarsleren ikke virker.
Les mer
Brannvern på flere språk
Norsk brannvernforening har utarbeidet en brannvernbrosjyre på 32 språk. Brosjyren gir grunnleggende kunnskaper om brannsikkerhet under norske forhold. Det er også utarbeidet en informasjonsfilm basert på brosjyren. Den er tilgjengelig på 13 språk. Du finner dette på sidene til brannvernforeningen.
Les mer
Ta kjøkkenpraten for bedre brannsikkerhet
Personer over 70 år har fire til fem ganger høyere risiko for å omkomme i brann enn resten av befolkningen. Lørdag 1. oktober er FNs eldredag. Det er en fin anledning til å snakke med dine eldre slektninger om brannsikkerhet.
Les mer
Ledige stillinger som deltidsmannskaper
Har du lyst til å gjøre en viktig og spennende jobb for lokalsamfunnet ditt? Vi er på jakt etter flere deltidsmannskaper ved brannstasjonene på Klepp, Bryne, Ålgård, Oltedal, Gilja og kvitsøy. Søknadsfrist er 13. august 2016!
Les mer
Advarsel om brannfare i varmtvannsberedere fra OSO
OSO Hotwater AS har i sommer sendt ut informasjon til samtlige norske husstander om de potensielt farlige varmtvannsberederne produsert mellom 2009 og 2011.
Les mer
28 nye barnehager med i Bjørnis-prosjektet
Av de 81 barnehagene som meldte sin interesse for å bli med i Bjørnis-prosjektet, er 28 nå trukket ut å bli med i prosjektet i høst.
Les mer
Dette må du vite før du tenner bål
Bålbrenning og grilling er hyggelig både på tur og i egen hage. Her ser du hvor og når du kan grille og brenne bål, og hvilke forholdsregler du bør ta.
Les mer
Husk redningsvest når du skal ut i båt
Langhelg og solskinn står for døra. Husk å bruke redningsvest dersom du skal ut i båt.
Les mer
Flere ledige stillinger
Vi har for tiden flere ledige stillinger i Rogaland brann og redning IKS
Les mer
Biltema tilbakekaller varmeovn
Biltema tilbakekaller varmeovn med glasspanel på grunn av fare for brann.
Les mer
Nødetatene øver sammen
Hver tirsdag og onsdag fra 5. april til 12.mai kommer det til å blinke i blått og ule i sirener før og etter lunsjtid i Forus- og Lura-området.
Les mer
Ledige stillinger
Rogaland brann og redning IKS er på jakt etter flere forsterkninger, og har for tiden flere ledige stillinger.
Les mer
Trygg hjemme
Bjørnis Venn
kommune
Rogaland brann og redning IKS består av disse kommunene:
Rogaland brann og redning IKS
Rogaland brann og redning IKS
Rogaland brann og redning IKS
Brannstasjonsveien 2, 4312 Sandnes
Telefon: 51 50 22 00
e-post: postmottak@rogbr.no
Webredaksjon: Gry Elisabeth Solem, Liv Huse Olsen & Bente Henriksen