Husk dette før du reiser fra hytta

Ferien er for mange på hell i disse dager. Kanskje pakker du ned hytta for denne gangen? Enten det er en uke eller fire måneder til neste gang du tar turen til hytta kan det være greit å ta et par forhåndsregler før du vrir om nøkkelen i hyttedøra.

Foto: Viggo Solem
Dra ut alt av stikkontakter
Kaffetrakter, vannkoker, ladere, tv, radio. Trekk ut stikkontakten til alt av utstyr som ikke trenger å være tilkoblet strøm når du er borte. Fryseren og kjøleskapet kan få stå på. Halvparten av alle boligbranner har elektrisk årsak. Gjør det til en regel å trekke ut ledningen på elektriske apparat før du reiser.En annen viktig grunn til å trekke ut støpselet i elektriske apparat før du reiser er at du unngår at de blir skadet ved et lynnedslag.

Skru av eller ned varmen på panelovner
Pass også på at ingenting henger over eller dekker til panelovnen.

Pass på gassen
Mange bruker gass på hytta både til matlaging og oppvarming. Se til at denne er slått av før dere reiser fra hytta. Sørg også for å vedlikeholde gassutstyret med jevne mellomrom. Med enkelt vedlikehold kan du forhindre farlige gasslekkasjer.

Les mer
Enkelt vedlikehold av gassutstyret

Rydd ute
Sjekk takrenner. Se til at levegger, hagemøbler og andre større gjenstander ikke kan bli tatt av vinden. Det er lite hyggelig å komme til hytta å finne ut at hagemøblene har blitt til pinneved siden sist. Tilbake

 
logo navnetrekk rogaland-br
Brannstasjonsveien 2
4312 Sandnes

Tlf:  51 50 22 00
E-post: postmottak@rogbr.no
Webredaksjon:
Gry Elisabeth Solem, Liv Huse Olsen & Bente Henriksen
Brannstasjonsveien 2
4312 Sandnes

Tlf:  51 50 22 00
E-post: postmottak@rogbr.no
Webredaksjon:
Gry Elisabeth Solem, Liv Huse Olsen & Bente Henriksen
Rogaland Brann & Redning IKS består av disse kommunene: