Logo-rogbr
Brann 110
Bilparken vokser
Torsdag 22. juli fikk Brannvesenet Sør-Rogaland sin første fremskutte enhet!
"Den fremskutte enheten" høres kanskje litt merkelig ut for noen og ser kanskje ikke ut som en vanlig tradisjonell brannbil. Men ikke la deg lure av det spede førsteinntrykket - dette er i aller høyeste grad en brannbil med skikkelig tr��kk i. En fremskutt enhet er et mindre utrykningskjøretøy som skal kunne være raskere på pletten enn en vanlig brannbil. Målet med en slik enhet er å komme tidligere i gang med innsatsen, aller helst før et brannobjekt er fullstendig overtent. 

Skjæreslokker
I likhet med brannbilen som ankom tidligere i vår inneholder også denne bilen en cobra skjæreslokker. En skjæreslokker kan skjære hull i alle typer materialer på kort tid, før den slokker med vann. På grunn av vannets kjølende effekt kan røykdykkere raskere gå inn i objektet og redde liv og verdier. Skjæreslokkeren på den fremskutte enheten har også mulighet for å slokke med skum. 

Mercedes Sprinter
Den fremskutte enheten er levert av Egenes Brannteknikk AS i Flekkefjord til den nette sum av 1,2 millioner kroner. Den nye enheten inneholder en mannskapsdel, vanntank og skjærslukker og er bygget på en 5 tonns Mercedes Sprinter 519cdi 4x2, samme type som brannvesenets dykkerbil, som er stasjonert i Stavanger. 

Stavanger
Den fremskutte enheten vil være stasjonert i Stavanger og være klar for bruk etter sommerferien.
}, []);