Logo-rogbr
Brann 110
Bruk isvett
Det kalde været de siste dagene har ført til at vannet i flere tjern og vann har frosset. Men langt fra alle vann er trygge å bevege seg ut på. Brannvesenet anmoder folk om å være forsiktige.
Mange benytter anledningen til å bevege seg ut på islagte vann i disse dager, dessverre er langt fra alle islagte vann sikre å bevege seg ut på. Selv om det har vært svært kaldt de siste dagene er isen langt fra trygg nok flere steder.

De fleste kommuner sjekker jevnlig istykkelsen på vannene. For at isen skal være trygg å bevege seg på for folk må den ha en tykkelse på minst 13 cm. Større vann skal være merket med skilt som forteller om isen er trygg eller usikker. All ferdel på is skjer likevel på eget ansvar. Er du i tvil om isen er tykk nok råder brannvesenet deg om å holde deg på land.

Isvettreglene
- Ha respekt for isen
- Ikke gå ut på is uten å kunne svømme
- Hold deg på sikker is
- Vær spesielt oppmerksom på høstis, snødekket is og våris
- Bruk alle sansene når du går på isen
- Gå flere i følge
- Ta med deg skikkelig og tilstrekkelig sikkerhetsutstyr
- Hvis du går igjennom isen, ikke få panikk
- Hvis andre går gjennom isen, hold avstand

For å lese mer om sikker ferdsel på is så kan du gå inn på NVE sine nettsider. Her finner du også utdypende informasjon om de forskjellige istypene, ferdsel på islagte vann og isvarsel for område du ønsker å benytte.
}, []);