Logo-rogbr
Brann 110
Husk redningsvest
Har du tenkt deg ut i båt? Da må du ikke glemme redningsvesten! Hos brannvesenet kan du leie redningsvest til en rimelig penge.
Mange velger å tilbringe sommerdagene sine i båt på sjøen. Dessverre er det ikke alle som husker Sjøvettregel § 5 når de skal ut på sjøen. Det er nemlig påbudt med godkjent flyteutstyr til alle ombord i båten. Hos Brannvesenet Sør-Rogaland IKS kan du leie redningsvest dersom du ikke skulle ha det selv.

På brannstasjonene i Stavanger og Sandnes kan du leie redningsvester fra klokken 09:00 - 19:00 i ukedagene og fra klokken 09:00 - 17:00 lørdag og søndag. Det er ikke mulig å reservere vestene på forhånd. I perioder kan vi også være utlånt i enkelte størrelser. Vestene skal leveres tilbake personlig. Etaten tar også forbehold om at mannskapene kan være ute på oppdrag.

Prisene på leie av redningsvest:
15 kroner per døgn
20 kroner for en helg
50 kroner for leie en hel uke

LÆR DEG BADEVETTREGLENE
Strålende sol og høye sommertemperaturer gjør at mange søker seg til det som er av strender, vann og kulper for å kjøle seg ned med et deilig bad.

Men før du dypper tåen ut i vannet; lær deg badevettreglene til Norges Livredningsselskap først:

1. Lær å svømme

2. Før du går uti, forsikre deg om at du kan komme opp igjen

3. Bad helst sammen med andre

4. Stup bare der det er dypt

5. Svøm langs land

6. Svøm ikke under brygge eller foran stupebrett

7. Dytt ikke andre ut i vannet og dukk aldri noen under vann

8. Hold deg på land hvis du føler deg kald eller uvel

9. Rop på hjelp bare hvis du er i fare - aldri ellers!��

Brannvesenet Sør-Rogaland IKS har til en hver tid fire til fem redningsdykkere på vakt klare til å rykke ut. Ved drukningsuhell ring 110.
}, []);