Logo-rogbr
Brann 110
Linjene er oppe og går
Brannvesenet Sør-Rogaland hadde tirsdag lenge problemer med telefonlinjene inn til både sentralbord og nødnummer 110. Problemet er nå løst og linjene er oppe og går igjen.
Årsaken til at linjene har ligget nede store deler av tirsdagen skyldes brudd på en kabel i Storhaug-området i Stavanger.

Feilen på telefonlinjene ble først kjent klokken 07.00 tirsdag morgen. Dette førte til at det ikke gikk an å ringe inn til brannvesenets sentralbord. En stund lå også tre av alarmsentralens fire linjer inn til nødnummer 110 nede fra kl 12 til rundt 14.45 tirsdag ettermiddag. Den siste linjen og sentralbordet var oppe å gikk klokken 15.50. 

Til tross for tirsdagens problemer med telefonlinjene har beredskapen ikke vært svekket i noen betydelig grad på grunn av linjebruddet. 
- Én av nødlinjene har hele tiden vært inntakt, mens øvrige nødtelefoner har blitt viderekoplet til alarmsentralen i Arendal, sier vaktkommandør Ivar Homnes til Aftenbladet.

Til alt hell var det ikke de største utrykningene i perioden linjene lå nede.
– Dette kunne vært mye verre dersom mye hadde skjedd, men i dag har det ikke vært problemer slik sett. Men du kan si det har vært en travel formiddag på sentralen vår likevel, sier varabrannsjef Eivind L. Rake til Aftenbladet. 

Det har hendt før at nødlinja har vært ute på grunn av stor pågang, men sentralbordlinja har ikke koblet ut ved tidligere anledninger. 

– Sentralbordet fungerer ikke som nødtelefon, men er en ordinær forretningsforbindelse for folk som ønsker å kontakte oss internt.
}, []);