Logo-rogbr
Brann 110
Rekordstor brannøvelse i september
I løpet av september har bortimot 60.000 mennesker i Rogaland gjennomført brannøvelse hjemme, på skolen, i barnhagen, arbeidsplassen eller en institusjon. Øygarden barnehage i Sola er en av dem som både har brannøvelse og har fått hilse på "ekte" brannkonstabler i forbindelse med årets brannvernuke.
I september hvert år arrangeres brannvernuka i regi av Norsk brannvernforening, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap og If Skadeforsikring. Over 200 kommunale og interkommunale brannvesen, det lokale el-tilsynet og Ifs lokalkontorer deltar også i kampanjen på landsbasis. 
I Rogaland er mer enn 500 virksomheter påmeldt på nasjonal brannøvelse. Blant alle som melder seg på og avholder en brannøvelse, blir det trekt ut en rekke vinnere som får fine premier.��
Virksomhetene står selv for gjennomføringen av brannøvelsen, og bestemmer selv tidspunkt, type øvelse og omfang. Det eneste kravet er at brannøvelsen avholdes i løpet av september, gjerne i selve Brannvernuka (uke 38). Høydepunktet under brannvernuka er når brannvesenene åpner sine dører for publikum lørdag 24. september. 
Dere finner mer informasjon om kanmpanjen på internett: www.brannvernuka.no
}, []);