Logo-rogbr
Brann 110
Suksess for Åpen Branndag
Brannsikringen av Gamle Stavanger begynner å gi resultater. Lørdag 2. desember fikk beboerne i gamle Stavanger teste de nye slangepostene og annet slukkeutstyr. De fikk også nyttig informasjon om bedre brannsikring av de flotte trehusene.
Brannvesenet og Stavanger kommune inviterte til "Åpen branndag" med både praktisk og teoretisk branninformasjon.

Brannsikringen av trehusbebyggelsen i Gamle Stavanger gir nå endelig resultater i form at ulike branntiltak. Brannsikringen har pågått i en årrekke, men det er først nå man virkelig kan se resultatene.

På Einar Hedens plass, midt i hjertet av gamle Stavanger ble det gitt opplæring i slukking med skumapparat og bruk og test av de nye slangepostene. Det er installert 10 slangeposter/brannposter rundt om i gatene. Disse har 50 meter med slange og et godt vanntrykk, noe "brannbrigaden fra gamle Stavanger" fikk erfare! Både gamle og unge beboere mestret imidlertid det sterke vanntrykket på en utmerket måte, og da dagen var over hadde over 40 stykker forhåpentligvis øket sin kunnskap om brannforebygging.

På Hermetikkmuseet kunne beboerne treffe Lyse, Feiervesenet og NorAlarm som ga gode tips om uike brannforebyggende tiltak. 
}, []);