Logo-rogbr
Brann 110
Unngå vannskader - vær beredt!
Ved å legge ned en ekstra innsats jenvlig i hus og hage kan du lett forebygge vannskader hjemme.
Høsten er en av de travleste tidene for brannvesenet med tanke på vannskader. Hvert år rykker brannvesenet sammen med RVR-tjenesten ut til mange fortvilede huseiere som har opplevd å komme hjem til en kjeller fylt med vann. Den vestlandske høsten er som regel nokså våt, noe som lett kan resultere i mange overfylte kjellere.

- Som innbyggere og huseiere er alle forpliktet til å hindre og redusere faren for at vannskader oppstår, sier Olav Nybø, brannmester i Brannvesenet Sør- Rogaland og leder for Restverdiredningstjenesten lokalt. 

RVR-tjenesten er et samarbeid mellom forsikringsselskapene og brannvesenet. Dette innebærer at forsikringsselskapet finansierer bil og utstyr, mens brannvesenet sørger for mannskaper som er klare til å rykke ut når behovet melder seg.

- Vi har godt med utstyr og er klare til å hjelpe til ved alt fra vann- til brannskader, og er selvfølgelig behjelpelige til å svare på spørsmål, sier Nybø og minner om brannvesenets vaktsentral som er operative hele døgnet og kan nås på tlf.: 51 50 22 00. 

Nybø har også noen gode råd på lager dersom du ikke ønsker å få en oversvømmelse hos deg de neste dagene:

- Ta vekk løvet! Sjekk alle avløp og takrenner. Her kan du også sjekke avløpsristene i gata utenfor huset ditt. En kjapp runde med kosten her kan spare både deg og naboene for mye hodebry i forbindelse med oversvømmelser.
- Kjellernedgangen: Ta vekk løv, skrot og sand.
- Taket: Sjekk takstein og plater på taket. Har de flyttet seg eller fått sprekker.
- Hatt oversvømmelse tidligere? Har uhellet vært ute hos deg før kan det være lurt å flytte ting opp fra gulvet for å være på den sikre siden.

Selv om brannvesenet er parate til å rykke ut og forsikringen ofte dekker vannskader, bør du ikke la det skure og gå. Vannskader betyr som regel mye søl og ekstra arbeid og utgifter – også for deg. 
}, []);