Logo-rogbr

Nyhetsarkiv

Førstehjelp for småbarnsforeldre
Livet med små barn er fylt med mye glede, men også bekymringer, knall og fall. Er du beredt dersom barnet ditt skader seg? Rogaland brann og redning IKS inviterer småbarnsforeldre i våre tolv eierkommuner til 2 timer med temaet førstehjelp.
Les mer
Bekymringsmeldinger
Bekymringsmeldinger er meldinger om risikoforhold knyttet til brannsikkerhet. Det kan være alt fra brannfarlige boforhold, blokkerte rømningsveier, parkerte biler som hindrer brannvesenet i å komme frem med mer.
Les mer
SJEKK LUFTKVALITETEN DER DU BOR
Nå kan du sjekke hvordan luftkvaliteten er der du bor nå, resten av dagen og i morgen gjennom varslingstjenesten "Luftkvalitet i Norge".
Les mer
Førstehjelp for småbarnsforeldre
Er du beredt dersom barnet ditt skader seg? Rogaland brann og redning IKS inviterer småbarnsforeldre i våre tolv eierkommuner til 2 timer med temaet førstehjelp.
Les mer
Trafikkofrenes dag
108 personer mistet livet på norske veier i 2018. 8 av disse mistet livet sitt på veiene i Rogaland i året som gikk. Torsdag 10. januar minnes vi de som omkom i trafikken, og viser omtanke for de som ble skadet med lysmarkering, fakkeltog og minnegudstjeneste.
Les mer
Nødalarmeringssentral brann samles i Sør-Vest
Alle nødstilte i Sør-Vest som ringer nødnummer 110 kommer fra og med tirsdag 8. januar til nødalarmeringssentral 110 Nødalarmsentral brann Sør-Vest (ABSV).
Les mer
Velkommen til Strand og Forsand
1. januar 2019 gikk brannvesenet i Strand og Forsand inn i Rogaland brann og redning IKS (RBR). Formålet er å styrke tjenesten, kvaliteten og samarbeidet i regionen, med innbyggerne i fokus.
Les mer
Innlevering av ubrukt fyrverkeri
Brannvesenet tar ikke i mot fyrverkeri. Importører og forhandleren du kjøpte fyrverkeri av, er pliktig til å ta i mot fyrverkeri du måtte ha til overs.
Les mer
87 branndøde i Rogaland siden år 2000
I perioden 2000 til 2017 var det 4 505 bygningsbranner i fylket. De mest brannfarlige månedene var januar med 537 branner og desember med 500. Så langt i år har tre personer omkommet i brann i Rogaland.
Les mer
Ledige stillinger
Vi har for tiden flere ledige stillinger som blant annet branninspektør og rådgiver innen tunnelsikkerhet. Vi trenger også flere dyktige folk på Jørpeland og Forsand brannstasjon.
Les mer
Samlokalisering av 110-sentralene i Rogaland
110-sentralen flyttes fra Haugesund brannvesen til Rogaland brann og redning IKS . Stortinget gjorde 10.6.2015 vedtak om samlokalisering av nødmeldingstjenestene.
Les mer
Bjørnis søker barnehage
Takket være Gjensidigestiftelsen har vi nå fått muligheten til akkurat det: Rogaland brann og redning IKS har sammen med Bjørnis fått flere brannvernpakker. Disse ønsker vi å dele ut til heldige barnehager i våre eierkommuner!
Les mer
Flexit tilbakekaller baderomsvifte
Vifteprodusenten Flexit tilbakekaller en brannfarlig baderomsvifte etter flere branntilløp, og sender brev til alle husstander i Norge.
Les mer
Årets brannmann 2018
Vår egen branninspektør Øyvind Nermoen er kåret til Årets brannmann 2018. Gratulerer!
Les mer
Mangfold i brann- og redningsvesenet
Tre nordiske brann- og redningsvesen inviterer til konferanse om likestilling og mangfold.
Les mer
Vis godt bålvett
Lørdag 15. september oppheves det generelle bålforbudet i Norge. Vær likevel forsiktig og bruk hodet når du gjør opp ild i naturen.
Les mer
Funkisprisen 2018
Torsdag 13. september mottok Rogaland brann og redning IKS Funkisprisen 2018.
Les mer
Tøffe gutter bruker kjole
LØrdag 8. september deltok RBR i prideparaden i Stavanger. Ja til mangfold. Både på utsiden og innsiden.
Les mer
Øv på brann hjemme
Øvelse gjør mester - også når det gjelder brann! Når hadde du brannøvelse hjemme sist? Med jevnlige brannøvelser er både små og store forberedt hvis alarmen går.
Les mer
Husk det generelle bålforbudet
Fra 15. april til 15. september er det generelt bålforbud i Norge. I denne perioden er det ikke tillatt å tenne opp bål og grill, også engangsgrill, i eller i nærheten av skog og annen utmark.
Les mer
Trygg med varsel i båt
Oppstår det brann i båten, må man selv være beredt på å slokke den. Det forutsetter tidlig varsling og lett tilgang til slokkeutstyr.
Les mer
Skogbrannen på Ombo
Fredag 8. juni rulles de siste brannslangene sammen i brannområdet på Ombo. Skogbrannen er nå offisielt slokket. I den forbindelse ønsker vi å rette en ekstra stor takk til alle de frivillige som har stilt opp og bidratt i innsatsen den siste uken.
Les mer
Trygg camping
Rogaland brann og redning IKS (RBR) besøker i sommer en frivillig sjekk av brannsikkerheten i campingvogna eller bobilen på flere campingplasser.
Les mer
Pant på gamle vedovner i Stavanger
Stavanger kommune innfører pant på inntil 5000 kroner, hvis du bytter ut ditt gamle ildsted fra før 1998 med et nytt og rent-brennende.
Les mer
Nyttig å vite om komfyrvakt
Komfyren er hjemmets største brannkilde. Med en komfyrvakt slår komfyren seg av når det oppstår farlige situasjoner.
Les mer
Fyr riktig
Vedfyring er en hyggelig måte å varme opp boligen på, men det krever også at du tenker brannsikkerhet. For å unngå brann er det viktig at skorsteiner og ildsteder er i orden og brukes riktig.
Les mer
Utgir seg for å være fra brannvesenet
Rogaland brann og redning IKS (RBR) har den siste tiden fått inn flere meldinger om personer som utgir seg for å være fra brannvesenet og ønsker å sjekke at boligen er utstyrt i henhold til gjeldende brannforskrifter.
Les mer
Tilbakekaller fyrverkeri
DSB har vedtatt omsetningsforbud og tilbakekalling av effektbatteriet MAXIM Scorpio - MF720.
Les mer
Radonmåling
Tiden for å måle radon i hjemmet er nå. Rogaland brann og redning IKS har avtale med Radonassistanse AS og kan tilby gode priser på radonmåling.
Les mer
Dødsbranner et sosialt problem
En studie fra RISE Research viser at rusmisbruk, psykiatriske lidelser og alkoholpåvirkning er gjengangere i dødsbranner i Norge.
Les mer
Rogaland brann og redning IKS
Brannstasjonsveien 2
4312 Sandnes

Tlf: 51 50 22 00
E-post: postmottak@rogbr.no
Webredaksjon:
Gry Elisabeth Solem & Bente Henriksen
Brannstasjonsveien 2
4312 Sandnes

Tlf:  51 50 22 00
E-post: postmottak@rogbr.no
Webredaksjon:
Gry Elisabeth Solem & Bente Henriksen
Rogaland brann og redning IKS består av disse kommunene:
kommune201901
Personvernerklæring