Nødalarmeringssentral brann samles i Sør-Vest

Alle nødstilte i Sør-Vest som ringer nødnummer 110 kommer fra og med tirsdag 8. januar til nødalarmeringssentral 110 Nødalarmsentral brann Sør-Vest (ABSV).

Haugaland og Sunnhordland 110-sentral slår seg sammen med ABSV til én felles nødalarmsentral for brann i Sør-Vest.

- For den nødstilte vil dette ikke få noen betydning. ABSV er bemannet med operatører 24 timer i døgnet og er beredt til å ta imot nødsamtaler og hjelpe nødstilte hele døgnet, sier Øyvind Hansen, avdelingsleder i ABSV. 

Rent praktisk betyr det at Rogaland vil ha én samlet nødalarmsentral for brann, i stedet for to. Den nye sentralen dekker 26 kommuner i Rogaland, fem kommuner i Hordaland og en i Vest-Agder fylke. Det nye 110-distriktet vil ha samme dekningsområde som Sør-Vest politidistrikt og strekker seg fra Lund kommune i sør, til Bømlo og Fitjar i nord, og med kommunene Suldal og Sirdal i øst.
 
32 kommuner -  én nødalarmeringssentral brann i Sør-Vest
Fra og med 8. januar er ABSV nødalarmeringssentral 110 for følgende kommuner: Bjerkreim, Bokn, Bømlo, Eigersund, Etne, Finnøy, Fitjar, Forsand, Gjesdal, Haugesund, Hjelmeland, Hå, Karmøy, Klepp, Kvitsøy, Lund, Randaberg, Rennesøy, Sandnes, Sauda, Sirdal, Sokndal, Sola, Stavanger, Stord, Strand, Suldal, Sveio, Time, Tysvær, Utsira og Vindafjord.
 
I forkant av samlokaliseringen har alle operatørene i ABSV fått en gjennomgang av det nye dekningsområdet.
 
- Hverdagen fortsetter som normalt for oss. Vi jobber kontinuerlig med å forbedre og utvikle oss. I forkant av samlokaliseringen har vi terpet ekstra på geografien og stedsnavnene i de nye kommunene som kommer inn. ABSV har også gode operative verktøy som hjelper oss med å fastslå nøyaktig posisjon til den som ringer inn, sier Hansen.  

Ledige stillinger
ABSV har for tiden flere ledige stillinger som operatør og alarmmedarbeider. Ønsker du å bidra til at viktig informasjon i kritiske situasjoner videreformidles raskt og nøyaktig? Da kan du være den personen vi er på jakt etter. Søknadsfrist 13. januar!
 
Les mer og søk på stillingene på våre nettsider: https://www.rogbr.no/ledige-stillinger 
 
 

Tilbake
logo navnetrekk rogaland-br
Brannstasjonsveien 2
4312 Sandnes

Tlf: 51 50 22 00
E-post: postmottak@rogbr.no
Webredaksjon:
Gry Elisabeth Solem & Bente Henriksen
Brannstasjonsveien 2
4312 Sandnes

Tlf:  51 50 22 00
E-post: postmottak@rogbr.no
Webredaksjon:
Gry Elisabeth Solem & Bente Henriksen
Rogaland brann og redning IKS består av disse kommunene: