Nyhetsarkiv

Støtt kreftsaken
Lyst til å støtte en viktig sak som berører mange? Rogaland brann og redning IKS har laget en kalender for å støtte kreftsaken. Alle inntekter fra salg av kalenderen går til Brannmenn mot kreft og Kreftforeningen.
Les mer
Risavika - helhetlig risikostyring
Onsdag 25. november ble rapporten "Risavika - helthetlig risikostyring i områder med forhøyet risiko" presentert.
Les mer
Ta "kjøkkenpraten"
Ta den viktige "Kjøkkenpraten" hos eldre du bryr deg om. Med noen enkle grep kan du bidra til å redusere brannfaren.
Les mer
Forbud mot fossil oljefyring i 2020
I 2020 blir det forbud mot fossil oljefyring i Norge. Rogaland brann og redning IKS ønsker oversikt over oljefyrte sentralvarmeanlegg og parafinkaminer i vårt dekningsområde. Meld dette inn på nettsiden oljefri.no.
Les mer
Bruk refleks
Hvor synlig er du i høstmørket? Selv om du ser bilen, ser ikke bilisten deg hvis du går uten refleks i mørket. Bli sett – bruk refleks!
Les mer
Ny brannkonstabel på laget
Vi har fått en ny brannkonstabel på laget! Han er lodden, myk og med et ekstra stort hjerte og omsorg for de minste.
Les mer
Radonmåling i hjemmet
Rogaland brann og redning IKS ved avdeling for miljørettet helsevern har inngått et samarbeid med Radonassistanse AS på måling av radongass i hjemmet.
Les mer
Takk for besøket
Små og store strømmet inn gjennom dørene på brannstasjonene lørdag 19. september. Vi takker for besøket og håper dere hadde en super dag på stasjonen!
Les mer
Øvelse Rogaland 2015
Rogaland brann og redning deltok nylig på "Øvelse Rogaland 2015", en storstilt øvelse i strandsanering på Ølberg i regi av IUA Sør-Rogaland og Kystverket.
Les mer
Tenk over din søppelhåndtering
Branner starter ofte i kontainer, søppeldunk eller annet brennbart materiale som er plassert for nært inntil husvegger. Brann utendørs kan fort spre seg til omkringliggende bebyggelse, og kan forårsake store skader.
Les mer
God sommer
Ta ferie fra kjas og mas med god samvittighet, men ikke glem de gode brannforebyggende rutinene selv om du har ferie. Rogaland brann og redning IKS ønsker alle en brannsikker og fin sommer!
Les mer
Ledig stilling
Har du lyst til å gjøre en viktig og spennende jobb for lokalsamfunnet ditt? Vi er på jakt etter flere dyktige mannskaper ved Klepp brannstasjon. Søknadsfrist 31. juli 2015!
Les mer
Vis bålvett
15.april til og med 15.september er det generelt forbud mot å gjøre opp ild i nærheten av skog og mark i Norge. Enten du skal brenne bråte eller kose deg med grillede pølser på tur: husk å være forsiktig!
Les mer
Workshop om sikkerhet i tunneler
Å avdekke kompetansenivå, samvirke- og sikkerhetsutfordringer i forbindelse med de norske vegtunnelene sett fra brann- og redningstjenesten, var et av hovedmålene da en rekke fagfolk nylig møttes til workshop i Samfunnssikkerhetssenteret i Rogaland (SASIRO).
Les mer
Vi er på Facebook
Rogaland brann og redning IKS er nå på Facebook fordi vi ønsker å være tilgjengelige og kommunisere med våre innbyggere.
Les mer
Lad trygt
I dag er det ikke bare drillen til far som trenger lading. Mobiltelefonen, nettbrettet, PCen, ja til og med tannbørsten må lades. Her kommer noen tips til tryggere lading.
Les mer
Årsrapport 2014
Rogaland brann og redning IKS sin årsrapport for 2014 er klar!
Les mer
Første spadetak ny hovedbrannstasjon
Mandag 18. mai fikk en stolt Sandnes-ordfører, Stanley Wirak æren av å grave i gang prosjektet ny hovedbrannstasjon på Stangeland.
Les mer
Gratis utleie av redningsvester
På brannstasjonene i Stavanger og Sandnes kan du låne redningsvest til liten og stor - helt gratis. Rogaland brann og redning IKS (RBR) oppfordrer likevel de som låner vester til å gi et bidrag til Kreftforeningen.
Les mer
Mange hytter mangler slokkeutstyr
En undersøkelse viser at over 20 000 hytter i Norge ikke har brannslokkeutstyr.
Les mer
Gratis utlån av redningsvester
Fra nyttår har det vært gratis å låne redningsvest på brannstasjonene i Stavanger og Sandnes. Rogaland brann og redning IKS (RBR) oppfordrer likevel de som låner vester til å gi et bidrag til Kreftforeningen.
Les mer
Samarbeid om tunnelsikkerhetssatsing
Rogaland fylkeskommune og UiS har signert en avtale om forskermobilitet på området tunnelsikkerhet.
Les mer
Brannsikkerhet på hytta
Brannsikkerhet er like viktig på hytta som hjemme. Det første du bør gjøre når du kommer på hytta er å sjekke at røykvarsleren fungerer og at slokkeutstyr er på plass.
Les mer
Rogaland brann og rening IKS har tatt i bruk Nødnett.
Brann- og redningssjef Henry Ove Berg åpnet onsdag 18. februar det nye nødnettet for brann- og redning til den rungende lyden fra et varslingshorn.
Les mer
Brenner du melkekartonger?
Rundt 34 millioner drikkekartonger ender årlig i peisen. Dette er lite miljøvennlig og skadelig for ildstedet ditt.
Les mer
Brannstasjonen på TV3
Mandag 19. januar startet dokumentarserien "Brannstasjonen" på TV3. Bli med inn i hverdagen til de som jobber på Stavanger brannstasjon - en av Norges travleste brannstasjoner.
Les mer
Bruk isvett
Det kalde været de siste dagene har ført til at vannet i flere tjern og vann har frosset. Men langt fra alle vann er trygge å bevege seg ut på. Brannvesenet anmoder folk om å være forsiktige.
Les mer
Varm aske skal ikke i søppelet
På vinteren er det mange som fyrer litt ekstra i peisen. Vær obs på at selv et døgn etter at ilden har slukket, så kan asken inneholde glør.
Les mer
DSB vil fjerne farlige branntepper fra markedet
Direktoratet har fått opplyst at 11 forskjellige branntepper er trukket fra markedet i Nederland. Tre av disse omsettes i Norge.
Les mer
Ha brannøvelse hjemme
Det viktigste stedet man kan ha en brannøvelse, er hjemme i egen bolig.
Les mer
logo navnetrekk rogaland-br
Brannstasjonsveien 2
4312 Sandnes

Tlf: 51 50 22 00
E-post: postmottak@rogbr.no
Webredaksjon:
Gry Elisabeth Solem & Bente Henriksen
Brannstasjonsveien 2
4312 Sandnes

Tlf:  51 50 22 00
E-post: postmottak@rogbr.no
Webredaksjon:
Gry Elisabeth Solem & Bente Henriksen
Rogaland brann og redning IKS består av disse kommunene: