Nyhetsarkiv

Trafikkofrenes dag
Trafikkofrenes dag som arrangeres torsdag 5. januar, handler om å vise omtanke for de pårørende og de som ble skadd, og vi minnes de som døde etter tragiske trafikkulykker.
Les mer
Fyr riktig - unngå brann
Vedfyring er en hyggelig måte å varme opp boligen på, men det krever også at boligeierne tenker sikkerhet. For å unngå brann er det viktig at skorsteiner og ildsteder er i orden og brukes riktig.
Les mer
Ikke tenn på fyrverkeri to ganger
Fyrverkeri skal bare tennes på en gang. Prøver du igjen, kan eksplosivene bli tent på før du rekker å komme deg unna.
Les mer
Pass på stjerneskuddene
Visste du at det er aldersgrense for bruk av stjerneskudd? Årlig får flere barn større og mindre brannskader som følge av uforsiktig bruk av stjerneskudd.
Les mer
- Svevende bål
Interessen for kjøp og bruk av svevende lykter eller såkalte kinesiske lanterner ser ut til å bre om seg her i landet. Rogaland brann og redning IKS advarer mot bruken av disse lyktene.
Les mer
Go Live Nødnett
18. desember blir 110-sentralens linjer for telefoni koblet over fra analoge til digitale linjer, og vi vil formelt sett ta i bruk det nye Tetra-nettet.
Les mer
Vær beredt
Metrologene melder om mye vind utover kvelden. Brannvesenet oppfordrer folk til å være føre var og feste løse gjenstander før det blåser opp.
Les mer
Innlevering farlig avfall
Fra 01.01.2015 kan du ikke lenger levere farlig avfall på brannstasjonen i Stavanger, Sandnes eller Kvernevik. Sandnes og Stavanger kommune har en henteordning for farlig avfall.
Les mer
Brannvesenet driver ikke salgsvirksomhet
Rogaland brann og redning IKS har den siste tiden fått henvendelser fra publikum om telefonselgere som utgir seg for å representere brannvesenet.
Les mer
Nytt navn
Denne høsten har Brannvesenet Sør- Rogaland IKS byttet navn til Rogaland brann og redning IKS. Vi er fortsatt de samme, men har fått et navn som favner bedre om våre mange arbeidsoppgaver.
Les mer
Direktoratet stanser salg av røykvarslere
En test av røykvarslere på det skandinaviske markedet viser alvorlige avvik fra produktstandarden. Direktoratet for byggkvalitet krever at fem av røykvarslerne trekkes fra markedet.
Les mer
Vær forberedt - unngå vannskader
Det er meldt mye regn i distriktet de neste dagene. Husk å sjekke avløp og sluk rundt huset og i gata.
Les mer
Nei til privat oppskyting av fyrverkeri
I de seneste årene har fyrverkeri blitt en stadig mer brukt i forbindelse med bryllup, bursdager og andre festligheter. Rogaland politidistrikt og de lokale lensmannskontorene vil nå svare nei på søknader om bruk av fyrverkeri i private sammenhenger.
Les mer
Takk for besøket!
Små og store strømmet inn gjennom dørene på brannstasjonene lørdag 20. september. Vi takker for besøket og håper dere hadde en super dag på stasjonen!
Les mer
Brannfarlige varmtvannsberedere
OSO Hotwater as advarer på sine hjemmesider om risiko for overoppheting i elektrisk tilkobling på en rekke tidligere produserte varmtvannsberedere.
Les mer
Slik sikrer du deg mot brann
En brann - liten eller stor - kan oppleves som uvirkelig. Heldigvis kan mye gjøres for å forebygge brann hjemme. Skulle det først begynne å brenne er det viktig å ha tenkt gjennom et par ting på forhånd.
Les mer
Stor skogbrannfare
Det er for tiden meget stor skogbrannfare over hele landet. Også i Rogaland. Brannvesenet oppfordrer på det sterkeste folk om å vise aktsomhet ved bruk av ild utendørs!
Les mer
Trygg hjemme
Brannvesenet har en egen Trygg hjemme - gruppe som jobber målrettet mot såkalte risikogrupper ved hjelp av blant annet undervisning, hjemmebesøk, bekymringsmeldinger og tilsyn.
Les mer
Sommertid
Ta ferie fra stress og mas. Men unngå å ta ferie fra de gode brannforebyggende vanene. Brannvesenet Sør- Rogaland IKS ønsker alle en brannsikker og fin sommer!
Les mer
Forebygg rotteplager
Nyttige tips for hvordan du kan unngår rotter i ditt nærmiljø.
Les mer
Unngå kattepine
Lei av at katten bruker lekeplassen og naboens blomsterbed som do? Her er 10 gode regler for et sunt og fornuftig kattehold.
Les mer
Sikkerheten i Risavika
Risiko og sikkerhetsmessige forhold i Risavika skal nå kartlegges og vurderes. Hensikten er å finne ut om det forebyggende arbeidet og beredskapen bør styrkes.
Les mer
Trygg hyttekos
Brannsikkerhet er like viktig på hytta som hjemme. Det første du bør gjøre når du kommer på hytta er å sjekke at røykvarsleren fungerer og at slokkeutstyr er på plass.
Les mer
Brannstudien
I desember i fjor la arbeidsgruppen som har sett på hvordan vi bør innrette det kommunale brann- og redningsvesenet for fremtiden, frem sin rapport, kalt Brannstudien. Dette er et viktig dokument for kommunene og for Brann-Norge.
Les mer
Gasskjøleskap tilbakekalt
Fire gasskjøleskap er trukket tilbake fra det norske markedet etter at ett av kjøleskapene ga for høye kullosverdier under test.
Les mer
Brannvern på mange språk
Grunnleggende kunnskap om brannvern er vesentlig for alle. Norsk brannvernforening har laget brosjyren «Brannsikker bolig» på 32 språk.
Les mer
Brannsikkert leieforhold
Mange leier i dag bolig. Huseier er ansvarlig for at sikkerhetsutstyret er på plass. Du som leietaker må passe på at alt virker.
Les mer
Trygg med varsel i båt
Brannvesenet Sør- Rogaland IKS anbefaler gassvarsler, CO-varsler og røykvarsler i båt med overnattingsmuligheter. Med dette om bord går du en trygg sommer i møte, enten om båten din ligger i saltvann eller ferskvann.
Les mer
Grillvettreglene
Sol og sommer betyr som regel grillet mat for mange. Men det betyr også varme, ild og mulighet for farlige situasjoner. Hvert år påføres mange barn og voksne brannskader under grilling. Bruker du vettet når du griller?
Les mer
Husk redningsvest
Har du tenkt deg ut i båt? Da må du ikke glemme redningsvesten! Hos brannvesenet kan du leie redningsvest til en rimelig penge.
Les mer
logo navnetrekk rogaland-br
Brannstasjonsveien 2
4312 Sandnes

Tlf: 51 50 22 00
E-post: postmottak@rogbr.no
Webredaksjon:
Gry Elisabeth Solem & Bente Henriksen
Brannstasjonsveien 2
4312 Sandnes

Tlf:  51 50 22 00
E-post: postmottak@rogbr.no
Webredaksjon:
Gry Elisabeth Solem & Bente Henriksen
Rogaland brann og redning IKS består av disse kommunene: