Logo-rogbr
Brann 110

Takk for en super dag

Åpen dag på våre brannstasjoner er en av de travleste og kjekkeste dagene på jobb for oss som er ansatt i Rogaland brann og redning IKS. Tusen hjertelig takk for besøket til alle små og store som tok turen innom lørdag 24. september. 
Slange%20Klepp
Ti av våre brannstasjoner åpent dørene for publiukum lørdag; Stavanger, Sandnes, Rennesøy, Kvitsøy, Ålgård, Klepp, Høle, Oltedal, Gilja og Riska. Det rapporteres om stor stemning fra alle stedene. Størst tilstrømning var det selvsagt i Sandnes og Stavanger, der det også var annonsert at brannbamsen Bjørnis ville være tilstede under deler av arrangementet. Bjørnis sjarmerer både små og store, og det var ellevil jubel der han dukket opp. 

Sandnes hadde åpne dører for siste gang i år, og rundt 2000 mennesker sørget for å se seg om inne og ute på stasjonen denne lørdagen. Under åpen dag neste år venter vi enda flere besøkende til den nye brannstasjonen på Stangeland i Sandnes. 

Kunnskapsløype
På samtlige stasjoner kunne de fremmøtte teste ut brannkunnskapene sine i en kunnskapsløype. Med alt rett vanket det både diplom og gympose som premie. I tillegg kunne man spyle med en ekte brannslange, noen steder få en tur opp i liftbilen og noen stede ta en nærmere titt på hvordan det føles å sitte i en ekte brannbil. I Sandnes var det ingen sure miner selv om det en periode var bortimot en times ventetid på å få en tur opp i høyden med liften.

Åpen dag er avslutningen på Brannvernuka som går av stabelen hvert år i uke 38. Dette er en nasjonal informasjonskampanje hvor brannvesenet i samarbeid med Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredsskap, Norsk brannvernforening og forsikringsselskapet If ønsker å sette fokus på brannsikkerhet i hjemmet. 

Bli med på nasjonal brannøvelse
Nasjonal brannøvelse har siden 2009 vært en del av Brannvernuka. Da utfordres tusenvis av virksomheter til å avholde brannøvelse i løpet av september. Også familier og privatpersoner kan delta i det vi kaller "Nasjonal brannøvelse". 

Ikke meldt deg på Nasjonal brannøvelse? Du kan fortsatt melde deg på:  Nasjonal brannøvelse

 
IMG_1582
Klepp%20inne
IMG_1593
Bj%C3%B8rniskos
Kunnskapsl%C3%B8ype
IMG_1536
}, []);