Logo-rogbr
Brann 110
Vær forberedt - unngå vannskader
Det er meldt mye regn i distriktet de neste dagene. Husk å sjekke avløp og sluk rundt huset og i gata.
Høsten og vinteren er normalt en av de travleste tidene for brannvesenet med tanke på vannskader. Hvert år rykker brannvesenet sammen med RVR-tjenesten ut til mange fortvilede huseiere som har opplevd å komme hjem til en kjeller fylt med vann.

- Vi har godt med utstyr og er klare til å hjelpe til ved alt fra vann- til brannskader, men det er viktig at folk legger ned en innsats før det striregner, slik at de slipper å få besøk av oss. Som innbyggere og huseiere er alle forpliktet til å hindre og redusere faren for at vannskader oppstår, sier Kenneth Johnsen leder for Restverdiredningstjenesten lokalt.

Johnsen har noen gode råd på lager dersom du ikke ønsker å få en oversvømmelse hos deg denne vinteren:

Ta vekk løvet! Sjekk alle avløp og takrenner. Her kan du også sjekke avløpsristene i gata utenfor huset ditt. En kjapp runde med kosten her kan spare både deg og naboene for mye hodebry i forbindelse med oversvømmelser.

Kjellernedgangen: Ta vekk løv, skrot og sand

Taket: Sjekk takstein og plater på taket. Har de flyttet seg eller fått sprekker?

Hatt oversvømmelse tidligere? Har uhellet vært ute hos deg før kan det være lurt å flytte ting opp fra gulvet for å være på den sikre siden

Utvendige kraner? Husk å koble fra vannslangen om vinteren. Mange opplever at frosten kan ta seg inn i huset via den utvendige vannslangen. Dette kan føre til at vannledninger sprekker og igjen fører til innvendige lekkasjer

Selv om brannvesenet er parate til å rykke ut og forsikringen ofte dekker vannskader, bør du ikke la det skure og gå. Vannskader betyr som regel mye søl, ekstra arbeid og utgifter.
 
 
}, []);