Logo-rogbr
Brann 110
Nye Bryne brannstasjon er offisielt åpnet
Fredag 6. januar var det offisiell åpning av den nyoppússede brannstasjonen på Bryne. Fem deltidsansatte brannkonstabler vil ha sin arbeidsplass her. I tillegg har de fått med seg på laget en ansatt i forebyggende avdeling. Ordningen med deltidsansatte fortsetter som før.
En synlig stolt Timeordfører, Reinert Kverneland, var stolt over at de hadde fått områdets første brannstasjon med dagtidsansatte konstabler.

-Det er nybrottsarbeid med dagkassarnert stasjon, og kjekt at nye ting havner på Bryne. Den gamle stasjonen er nesten ikke til å kjenne igjen etter ombyggingen. Dette er også et stort framskritt for sikkerheten for innbyggerne våre både i Klepp og Time, sa ordføreren.

Vedtak om å bygge om stasjonen ble gjort i mai 2016, og allerede i august startet arbeidet. I slutten av november var bygget klar til overlevering og fra nyttårsskiftet 2017 var de seks ansatte på plass ved kontorpultene sine i stasjonen.

Brann- og redningssjef Henry Ove Berg understreker at brann- og redningsberedskapen på Jæren er blitt økt med dagtidsbemanning på brannstasjonen på Bryne.

-Det er viktig for både Rogaland brann og redning og eierkommunene våre at forebyggende arbeid er prioritert. Vi skal nå, mer enn tidligere, implementere det forebyggende arbeidet i beredskap. Det er viktig med et godt forebyggende arbeid midt i Norges største "matfat", sa Berg.

Han var stolt over nå både å få brannkonstabler i RBR både i heltid, deltid og på dagtid.

-Slik vi nå har gjort det på Bryne, er dette en foregangsmåte for andre med denne måten å gjøre det på, mente Berg.

På bildet ser du den blide gjengen som blir å finne på dagtid på brannstasjonen på Bryne. Fra venstre: brannkonstablene Lasse Johannesen, Atle Skåra, Stian Anda og Kjetil Anfinnsen. Herman Henriksen var dessverre syk på åpningsdagen. Helt til høyre: Kurt Dag Løvaasen - ansatt i forebyggende avdeling. Han skal dele sin årelange erfaring fra brann og redning med de nyasatte, og har også fast kontorplass på Bryne. 
}, []);