Logo-rogbr
Brann 110
Seks brannsikre nyttårsforsett
Nytt år - nye muligheter! Hvorfor ikke bruke det nye året på å innføre enkle og viktige tiltak for å sikre deg og hjemmet ditt fra brann?
Nytt år betyr som regel nye, håpefulle og ambisiøse nyttårsforsett. Brannvesenet Sør-Rogaland IKS ønsker at folk skal ta brannsikkerheten hjemme på alvor og har derfor laget en liste med seks nyttige og brannsikre nyttårsforsett for 2010. 

Nå er det riktignok mange som ikke klarer å gjennomføre nyttårsforsettene sine, men ingenting er umulig. Har du fem minutter til overs er du allerede langt på vei til �� klare å gjennomføre våre nyttårsforsetter. Lykke til!

Seks brannsikre nyttårsforsett:

1. Sjekk røykvarsleren! 
Brannvesenet ønsker at du skal sjekke røykvarsleren MINST en gang i måneden, men klarer du å få gjort det hver 3. måned og etter hver ferie er vi selvfølgelig fornøyd med det også.

2. Kontroller slokkeutstyr
Har du slokkeutstyr? Er det lett tilgjengelig? Fungerer det?

3. Ha brannøvelse i hjemmet 
Samle familien rundt kjøkkenbordet og planlegg en brannøvelse i hjemmet. Hva skal dere gjøre hvis det brenner? Hvilke rømningsmuligheter har dere? Hva er nummeret til brannvesenet?

4. Bry deg! 
Ser du ting som ikke er slik de skal være, enten det er hjemme hos folk eller i offentligheten, så ta ansvar.

5. Kontroller det elektriske anlegget i huset 
Du er selv ansvarlig for det elektriske anlegget i ditt hjem, derfor kan det være greit å få sjekket at alt er som det skal være av et autorisert firma.

6. Ha kontroll over ildstedet i huset
Peiskos er både hyggelig og fint, men det er også et bål midt i stua di. Derfor bør du behandle det deretter. Tøm asken på sikkert sted. Gi ildstedet nok friskluft. Flytt vedkurven bort fra ildstedet.

Brannvesenet Sør-Rogaland IKS ønsker med dette alle er riktig godt og brannsikkert nytt år - og ikke minst: lykke til med forsettene!
}, []);