Logo-rogbr
Brann 110
Vær forberedt - unngå vannskader
Det er meldt mye regn i distriktet de neste dagene. Husk å sjekke avløp og sluk rundt huset og i gata.
Høsten og vinteren er normalt en av de travleste tidene for brannvesenet med tanke på vannskader. Hvert år rykker brannvesenet sammen med RVR-tjenesten ut til mange fortvilede huseiere som har opplevd å komme hjem til en kjeller fylt med vann.

- Vi har godt med utstyr og er klare til å hjelpe til ved alt fra vann- til brannskader, men det er viktig at folk legger ned en innsats før det striregner, slik at de slipper å få besøk av oss. Som innbyggere og huseiere er alle forpliktet til å hindre og redusere faren for at vannskader oppstår, sier Kenneth Johnsen leder for Restverdiredningstjenesten lokalt.

Johnsen har noen gode råd på lager dersom du ikke ønsker å få en oversvømmelse hos deg denne vinteren:

Ta vekk løvet! Sjekk alle avløp og takrenner. Her kan du også sjekke avløpsristene i gata utenfor huset ditt. En kjapp runde med kosten her kan spare både deg og naboene for mye hodebry i forbindelse med oversvømmelser.

Kjellernedgangen: Ta vekk løv, skrot og sand

Taket: Sjekk takstein og plater på taket. Har de flyttet seg eller fått sprekker?

Hatt oversvømmelse tidligere? Har uhellet vært ute hos deg før kan det være lurt å flytte ting opp fra gulvet for å være på den sikre siden

Utvendige kraner? Husk å koble fra vannslangen om vinteren. Mange opplever at frosten kan ta seg inn i huset via den utvendige vannslangen. Dette kan føre til at vannledninger sprekker og igjen fører til innvendige lekkasjer

Selv om brannvesenet er parate til å rykke ut og forsikringen ofte dekker vannskader, bør du ikke la det skure og gå. Vannskader betyr som regel mye søl, ekstra arbeid og utgifter.
 
 
Rogaland brann og redning IKS
Brannstasjonsveien 2
4312 Sandnes

Tlf: 51 50 22 00
E-post: postmottak@rogbr.no
Webredaksjon:
Gry Elisabeth Solem, Bente Henriksen & 
Kari Synnøve Vigre
Brannstasjonsveien 2
4312 Sandnes

Tlf:  51 50 22 00
E-post: postmottak@rogbr.no
Webredaksjon:
Gry Elisabeth Solem, Bente Henriksen & Kari Synnøve Vigre

@110SorVest

FØLG oss på Twitter

Rogaland brann og redning IKS består av disse kommunene:
kommune201901
Personvernerklæring
}, []);