Logo-rogbr
Brann 110

Første spadetak ny hovedbrannstasjon

Mandag 18. mai fikk en stolt Sandnes-ordfører, Stanley Wirak æren av å grave i gang prosjektet ny hovedbrannstasjon på Stangeland.


Byggherre Sandnes eiendomsselskap KF inviterte til markering av byggestart for den nye hovedbrannstasjonen, som også vil inneholde legevakt, øyeblikkelig hjelp og ambulansesentral. Representanter fra alle brukergruppene, i tillegg til byggherrer og entreprenører deltok på markeringen, som ble avsluttet med informasjon, kake og kaffe i Fredheim arena på Stangeland.

eiernef%c3%b8rste kakestikk

- Endelig i gang
- Endelig er vi i gang med byggingen, dette har jeg gledet meg til, sa byggeprosjektsjef Ingunn O. Bjerkelo i Sandnes eiendomsselskap KF. Tomta på Stangeland ble kjøpt allerede i 2010, mens det siste året nå har gått med til prosjektering.

Bygget blir på 12.674 kvadratmeter, og kommer til å huse rundt 350 arbeidsplasser fordelt på fire etasjer.

- Det er et komplekst bygg og mye som skal inn her, men vi har et godt samarbeid med brukerne som har deltatt i aktivt i forprosjektet. Brukerne vil også bli tatt med i arbeidet videre, slik at vi får alt på plass, fortsatte hun.

Norges største brannstasjon
- Dette er en spennende og historisk dag for oss. Alle de ulike avdelingene våre skal nå bli samlet under samme tak i en ny hovedbrannstasjon, sa brannvesenets representant i prosjektgruppa for den nye brannstasjonen, Lise Peterson.

- Når bygget står ferdig i januar 2017, blir det Norges største brannstasjon, fortsatte hun. På den nye stasjonen vil det alltid være minst 11 personer på jobb i beredskapsvakt, og mye av brannvesenets spesialutstyr vil bli plassert på Stangeland.

- Vi er glade for å få ha vært så mye med i prosjekteringsprosessen, og nå gleder vi oss til å se bygget ta form. Dette vil gi oss nye muligheter til å drive brannvesenet inn i framtiden, sa hun.

Les også
Arkitekt Stein Halvorsen-Hovedbrannstasjon Rogaland brann og redning IKS

- Bygg som betyr noe for mange
- Vi er stolte over å ha vunnet denne anbudskonkurransen. Da vi så den utlyst, tenkte vi at «Dette er en jobb vi har lyst på!», fortalte regionsdirektør Vest Rune Hognestad i Kruse Smith, som er totalentreprenør for byggeprosjektet.

Den nye brannstasjonen er et komplekst bygg med mange spesifikasjoner som skal på plass. Dette ser Hognestad på med positivt blikk, da dette vil kreve en bred del av de ansattes kompetanse.

- I tillegg trigger det oss at dette er et bygg som alle i regionen får et forhold til, og som betyr mye for hele befolkningen, sa han.

Grunnarbeide for den nye hovedbrannstasjonen starter opp nå, og i august begynner betongarbeidet. i januar 2017 skal bygget etter planen overleveres til brukerne, klart for møblering. Bygget åpner for fullt i slutten av februar 2017. Bygget er kostnadsberegnet til 520 millioner kroner.
}, []);