Logo-rogbr
Brann 110

Ny brannkonstabel

Rogaland brann og redning IKS har fått en ny brannkonstabel på laget. Han er lodden og myk med et ekstra stort hjerte og omsorg for de minste.
020
Samtlige brannbiler på de døgnbemannede stasjonene i Rogaland brann og redning IKS (RBR) har fått en ny brannkonstabel på laget: brannbamsen Bjørnis. Dette er en bamse som er utviklet for å møte barns behov for omsorg og trygghet ved ulykker og traumer, samt vekke barns interesse for brannforebyggende arbeid på et tidlig stadium.
                                                          
- Vi har lenge følt på et behov for å kunne ha noe å gi til barn som har vært involvert i branner og ulykker. Det er godt å vite at vi nå har muligheten til å kunne tilby en liten håndfast trøst i form av en bamse til barn som har opplevd noe fælt på et skadested, forteller Alexander Olsen, brannkonstabel og ildsjel bak innføringen av Bjørnis-prosjektet i RBR.
 
Brannvernopplæring
Bjørnis starter som sjette konstabel på vogna, men vil på sikt også bli integrert i barnehagene som en del av den brannforebyggende opplæringen av de eldste barna.
 
- Det er viktig å vekke barns interesse og forståelse for brannforebygging tidlig. Og på den måten gjøre dem bedre rustet til å vite hva de skal gjøre dersom det skulle begynne å brenne, sier Olsen.
 
Røtter i Trøndelag
Brannbamsen Bjørnis er et prosjekt som opprinnelig startet opp i Trøndelag brann- og redningstjeneste i 2013 av to brannkonstabler. I løpet av de siste årene har flere brann- og redningsvesen tatt til seg konseptet. RBR er det ellevte brannvesenet i Norge som blir med i ordningen.
 
Den lille bamsen har mye på hjertet og har egen hjemmeside, samt profil på Instagram og Facebook. 

Les også
Brannbamsen.no
Facebook.com/brannbamsen
Instagram.com/brannbamsen
012
038
038
}, []);