Brann 110

Aktuelt arkiv

Branntips.no
Er du bekymret for din eller andres brannsikkerhet? Har du oppdaget et brannfarlig forhold og ønsker å melde fra? Brannvesenet ønsker å høre fra deg.
Les mer
Melding om utendørs brenning
All utendørs brenning, unntatt grilling og kaffebål, skal meldes til nødalarmsentral brann før brenning. Det er den som brenner bålet som har ansvaret for brannsikkerheten og at brenningen skjer i tråd med kommunens regelverk.
Les mer
Hvordan brannsikre en bolig
Hvordan står det til med brannsikkerheten hjemme hos deg? Hos bestemor? Naboen? Det ligger mye omtanke og kjærlighet i å hjelpe andre med å se til at noe så enkelt som brannsikkerheten hjemme er ivaretatt.
Les mer
Trygg med varsling
Planlegger du å lufte bobilen, campingvognen eller båten i sommer? Ikke glem å ha på plass riktig varsling før du legger ut på tur.
Les mer
Førstehjelp for småbarnsforeldre
Er du beredt dersom barnet ditt skader seg? RBR inviterer i høst småbarnsforeldre i våre tolv eierkommuner til 2 timer med temaet førstehjelp.
Les mer
Brannsikkerhet på hytta
Brannsikkerhet er like viktig på hytta som hjemme. Visste du at det er samme krav til brannsikkerhet i hytter som i vanlige boliger?
Les mer
Flexit tilbakekaller baderomsvifte
Vifteprodusenten Flexit tilbakekaller en brannfarlig baderomsvifte etter flere branntilløp, og sender brev til alle husstander i Norge.
Les mer
Årets brannmann 2018
Vår egen branninspektør Øyvind Nermoen er kåret til Årets brannmann 2018. Gratulerer!
Les mer
Funkisprisen 2018
Torsdag 13. september mottok Rogaland brann og redning IKS Funkisprisen 2018.
Les mer
Tøffe gutter bruker kjole
LØrdag 8. september deltok RBR i prideparaden i Stavanger. Ja til mangfold. Både på utsiden og innsiden.
Les mer
Øv på brann hjemme
Øvelse gjør mester - også når det gjelder brann! Når hadde du brannøvelse hjemme sist? Med jevnlige brannøvelser er både små og store forberedt hvis alarmen går.
Les mer
Trygg med varsel i båt
Oppstår det brann i båten, må man selv være beredt på å slokke den. Det forutsetter tidlig varsling og lett tilgang til slokkeutstyr.
Les mer
Skogbrannen på Ombo
Fredag 8. juni rulles de siste brannslangene sammen i brannområdet på Ombo. Skogbrannen er nå offisielt slokket. I den forbindelse ønsker vi å rette en ekstra stor takk til alle de frivillige som har stilt opp og bidratt i innsatsen den siste uken.
Les mer
Pant på gamle vedovner i Stavanger
Stavanger kommune innfører pant på inntil 5000 kroner, hvis du bytter ut ditt gamle ildsted fra før 1998 med et nytt og rent-brennende.
Les mer
Nyttig å vite om komfyrvakt
Komfyren er hjemmets største brannkilde. Med en komfyrvakt slår komfyren seg av når det oppstår farlige situasjoner.
Les mer
Fyr riktig
Vedfyring er en hyggelig måte å varme opp boligen på, men det krever også at du tenker brannsikkerhet. For å unngå brann er det viktig at skorsteiner og ildsteder er i orden og brukes riktig.
Les mer
Utgir seg for å være fra brannvesenet
Rogaland brann og redning IKS (RBR) har den siste tiden fått inn flere meldinger om personer som utgir seg for å være fra brannvesenet og ønsker å sjekke at boligen er utstyrt i henhold til gjeldende brannforskrifter.
Les mer
Tilbakekaller fyrverkeri
DSB har vedtatt omsetningsforbud og tilbakekalling av effektbatteriet MAXIM Scorpio - MF720.
Les mer
Radonmåling
Tiden for å måle radon i hjemmet er nå. Rogaland brann og redning IKS har avtale med Radonassistanse AS og kan tilby gode priser på radonmåling.
Les mer
Dødsbranner et sosialt problem
En studie fra RISE Research viser at rusmisbruk, psykiatriske lidelser og alkoholpåvirkning er gjengangere i dødsbranner i Norge.
Les mer
Nå kommer feieren også på hytta
Før var det hytteeier selv som hadde ansvaret for feiing av skorstein på hytta. Nå har brann- og redningsvesenet overtatt oppgaven med å føre tilsyn med og feie ildsted og pipe i fritidsboliger.
Les mer
Luking med gassbrenner
Mandag rykket mannskaper fra Rogaland brann og redning IKS (RBR) ut på to husbranner. Årsak: sviing av ugress med gassbrenner.
Les mer
Utprøving av SPURV kamerarobot
Rogaland brann og redning IKS starter nå uttesting av en hurtiggående kamerarobot, til bruk i røykfylte tunneler og bygg.
Les mer
Her er de nye Bjørnis-barnehagene
I vår etterlyste brannbamsen Bjørnis flere barnehager til sitt barnehageprosjekt. Interessen fra barnehagene var god og flere ønsket å ha Bjørnis som fast inventar hos seg. Nå er 19 barnehager plukket ut. Og de heldige er...
Les mer
Ikke lov å brenne hageavfall i Stavanger
I Stavanger kommune er det ikke tillatt å brenne noen form for avfall ute. Dette gjelder også tørt hageavfall.
Les mer
Trygg i båt
Båtsesongen er i gang for mange. Husk å tenke brannsikkerhet også når du er til sjøs.
Les mer
Bjørnis-konkurransen er avsluttet
1. juni var siste frist for barnehager som ønsker å bli med i Bjørnis-prosjektet. Konkurransen er nå avsluttet og de heldige vinnerne vil etter hvert bli trukket ut.
Les mer
Nødalarmsentral brann på plass på hovedstasjonen
Mandag 29. mai klokken 12.00 var det offisiell åpning av den splitter nye nødalarmsentral 110 på Rogaland brann og redning hovedstasjon.
Les mer
Nærmere øvingstunnel
Tirsdag 23. mai ble det presentert en ny innstilling i forbindelse med utbyggingen av Rogfast i Stortinget. Her blir det foreslått at RBR skal overta anleggstunnelen på 700 meter til øvingsformål.
Les mer
Skogen brenner- hva gjør jeg?
Lange perioder med sol, vind og opphold øker sjansene for skog- og lyngbrann betydelig. Hva gjør du dersom du kommer som første mann til en skogbrann?
Les mer
Årsrapport 2016
Lurer du på hva Rogaland brann og redning IKS har drevet med i 2016? Nå kan du ta en titt i RBR sin årsrapport fra fjoråret.
Les mer
Hovedstasjonen er åpen
Onsdag 26. april var det offisiell overrekkelse av Rogaland brann og redning hovedstasjon.
Les mer
Lag din egen nødplakat!
Rogaland brann og redning IKS oppfordrer alle til å lage sin egen nødplakat til å ha på hytta. En nødplakat inneholder all informasjon nødetatene trenger for å finne fram når du raskt trenger hjelp.
Les mer
Forbud mot å gjøre opp ild
Fra 15. april til 15. september er det generelt forbud mot å gjøre opp ild i skog og mark. Dette gjelder også i Rogaland brann og redning IKS sine ti eierkommuner.
Les mer
Skal du ta etablerer- eller kunnskapsprøven?
Prøvene for etablererprøven og skjenkeprøven finner sted i Samfunnssikkerhetssenteret i Rogaland.
Les mer
Hjertestarter
Har din bedrift eller organisasjon hjertestarter. Registrer den i Hjertestarterregisteret. Det kan bidra til å redde liv!
Les mer
Farlige produkt
Av og til blir det oppdaget feil ved produkt som er ute i markedet. Da er det viktig at informasjon om sikkerhetsadvarsler, omsetningsforbud og tilbakekalling kommer frem til forbrukerne.Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) fører den offisielle oversikten over farlige produkt.
Les mer
Nye Bryne brannstasjon er offisielt åpnet
Fredag 6. januar var det offisiell åpning av den nyoppússede brannstasjonen på Bryne. Fem deltidsansatte brannkonstabler vil ha sin arbeidsplass her. I tillegg har de fått med seg på laget en ansatt i forebyggende avdeling. Ordningen med deltidsansatte fortsetter som før.
Les mer
Husk å bytte batteri i røykvarsleren!
Røykvarsleren er en billig livsforsikring. Halvparten av alle dødsbranner skjer i boliger der røykvarsleren ikke virker.
Les mer
Brannvern på flere språk
Norsk brannvernforening har utarbeidet en brannvernbrosjyre på 32 språk. Brosjyren gir grunnleggende kunnskaper om brannsikkerhet under norske forhold. Det er også utarbeidet en informasjonsfilm basert på brosjyren. Den er tilgjengelig på 13 språk. Du finner dette på sidene til brannvernforeningen.
Les mer
Ta kjøkkenpraten for bedre brannsikkerhet
Personer over 70 år har fire til fem ganger høyere risiko for å omkomme i brann enn resten av befolkningen. Lørdag 1. oktober er FNs eldredag. Det er en fin anledning til å snakke med dine eldre slektninger om brannsikkerhet.
Les mer
Advarsel om brannfare i varmtvannsberedere fra OSO
OSO Hotwater AS har i sommer sendt ut informasjon til samtlige norske husstander om de potensielt farlige varmtvannsberederne produsert mellom 2009 og 2011.
Les mer
28 nye barnehager med i Bjørnis-prosjektet
Av de 81 barnehagene som meldte sin interesse for å bli med i Bjørnis-prosjektet, er 28 nå trukket ut å bli med i prosjektet i høst.
Les mer
Dette må du vite før du tenner bål
Bålbrenning og grilling er hyggelig både på tur og i egen hage. Her ser du hvor og når du kan grille og brenne bål, og hvilke forholdsregler du bør ta.
Les mer
Husk redningsvest når du skal ut i båt
Langhelg og solskinn står for døra. Husk å bruke redningsvest dersom du skal ut i båt.
Les mer
Biltema tilbakekaller varmeovn
Biltema tilbakekaller varmeovn med glasspanel på grunn av fare for brann.
Les mer
Nødetatene øver sammen
Hver tirsdag og onsdag fra uke 17-22 2019 kommer det til å blinke i blått og ule i sirener før og etter lunsjtid i Forus- og Lura-området.
Les mer
Vær varsom ved bruk av flyttbare gassovner
På kalde dager er det mange som tar i bruk flyttbare gassovner i hjem og på arbeidsplasser. Det er viktig å huske på at slike ovner bare skal brukes under tilsyn i godt ventilert rom.
Les mer
Forskrift om forebygging
Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) fastsatte forskrift om brannforebygging 17. desember 2015. Forskriften trådte i kraft 1. januar 2016.
Les mer
Bli varm, ikke brent
Lenge siden du brukte ildstedet sist? Dersom du ikke har brukt ildstedet på en stund kan det være lurt å ta en liten sjekk av tilstanden på både skorstein og ildsted før du tenner opp.
Les mer
Seks brannsikre nyttårsforsett
Hvorfor ikke bruke det nye året på å innføre enkle og viktige tiltak for å sikre deg og hjemmet ditt fra brann?
Les mer
Støtt kreftsaken
Lyst til å støtte en viktig sak som berører mange? Rogaland brann og redning IKS har laget en kalender for å støtte kreftsaken. Alle inntekter fra salg av kalenderen går til Brannmenn mot kreft og Kreftforeningen.
Les mer
Risavika - helhetlig risikostyring
Onsdag 25. november ble rapporten "Risavika - helthetlig risikostyring i områder med forhøyet risiko" presentert.
Les mer
Ta "kjøkkenpraten"
Ta den viktige "Kjøkkenpraten" hos eldre du bryr deg om. Med noen enkle grep kan du bidra til å redusere brannfaren.
Les mer
Forbud mot fossil oljefyring i 2020
I 2020 blir det forbud mot fossil oljefyring i Norge. Rogaland brann og redning IKS ønsker oversikt over oljefyrte sentralvarmeanlegg og parafinkaminer i vårt dekningsområde. Meld dette inn på nettsiden oljefri.no.
Les mer
Bruk refleks
Hvor synlig er du i høstmørket? Selv om du ser bilen, ser ikke bilisten deg hvis du går uten refleks i mørket. Bli sett – bruk refleks!
Les mer
Ny brannkonstabel på laget
Vi har fått en ny brannkonstabel på laget! Han er lodden, myk og med et ekstra stort hjerte og omsorg for de minste.
Les mer
Radonmåling i hjemmet
Rogaland brann og redning IKS ved avdeling for miljørettet helsevern har inngått et samarbeid med Radonassistanse AS på måling av radongass i hjemmet.
Les mer
Takk for besøket
Små og store strømmet inn gjennom dørene på brannstasjonene lørdag 19. september. Vi takker for besøket og håper dere hadde en super dag på stasjonen!
Les mer
Øvelse Rogaland 2015
Rogaland brann og redning deltok nylig på "Øvelse Rogaland 2015", en storstilt øvelse i strandsanering på Ølberg i regi av IUA Sør-Rogaland og Kystverket.
Les mer
Tenk over din søppelhåndtering
Branner starter ofte i kontainer, søppeldunk eller annet brennbart materiale som er plassert for nært inntil husvegger. Brann utendørs kan fort spre seg til omkringliggende bebyggelse, og kan forårsake store skader.
Les mer
God sommer
Ta ferie fra kjas og mas med god samvittighet, men ikke glem de gode brannforebyggende rutinene selv om du har ferie. Rogaland brann og redning IKS ønsker alle en brannsikker og fin sommer!
Les mer
Ledig stilling
Har du lyst til å gjøre en viktig og spennende jobb for lokalsamfunnet ditt? Vi er på jakt etter flere dyktige mannskaper ved Klepp brannstasjon. Søknadsfrist 31. juli 2015!
Les mer
Workshop om sikkerhet i tunneler
Å avdekke kompetansenivå, samvirke- og sikkerhetsutfordringer i forbindelse med de norske vegtunnelene sett fra brann- og redningstjenesten, var et av hovedmålene da en rekke fagfolk nylig møttes til workshop i Samfunnssikkerhetssenteret i Rogaland (SASIRO).
Les mer
Vi er på Facebook
Rogaland brann og redning IKS er nå på Facebook fordi vi ønsker å være tilgjengelige og kommunisere med våre innbyggere.
Les mer
Lad trygt
I dag er det ikke bare drillen til far som trenger lading. Mobiltelefonen, nettbrettet, PCen, ja til og med tannbørsten må lades. Her kommer noen tips til tryggere lading.
Les mer
Årsrapport 2014
Rogaland brann og redning IKS sin årsrapport for 2014 er klar!
Les mer
Første spadetak ny hovedbrannstasjon
Mandag 18. mai fikk en stolt Sandnes-ordfører, Stanley Wirak æren av å grave i gang prosjektet ny hovedbrannstasjon på Stangeland.
Les mer
Gratis utleie av redningsvester
På brannstasjonene i Stavanger og Sandnes kan du låne redningsvest til liten og stor - helt gratis. Rogaland brann og redning IKS (RBR) oppfordrer likevel de som låner vester til å gi et bidrag til Kreftforeningen.
Les mer
Mange hytter mangler slokkeutstyr
En undersøkelse viser at over 20 000 hytter i Norge ikke har brannslokkeutstyr.
Les mer
Gratis utlån av redningsvester
Fra nyttår har det vært gratis å låne redningsvest på brannstasjonene i Stavanger og Sandnes. Rogaland brann og redning IKS (RBR) oppfordrer likevel de som låner vester til å gi et bidrag til Kreftforeningen.
Les mer
Samarbeid om tunnelsikkerhetssatsing
Rogaland fylkeskommune og UiS har signert en avtale om forskermobilitet på området tunnelsikkerhet.
Les mer
Brannsikkerhet på hytta
Brannsikkerhet er like viktig på hytta som hjemme. Det første du bør gjøre når du kommer på hytta er å sjekke at røykvarsleren fungerer og at slokkeutstyr er på plass.
Les mer
Rogaland brann og rening IKS har tatt i bruk Nødnett.
Brann- og redningssjef Henry Ove Berg åpnet onsdag 18. februar det nye nødnettet for brann- og redning til den rungende lyden fra et varslingshorn.
Les mer
Brenner du melkekartonger?
Rundt 34 millioner drikkekartonger ender årlig i peisen. Dette er lite miljøvennlig og skadelig for ildstedet ditt.
Les mer
Brannstasjonen på TV3
Mandag 19. januar startet dokumentarserien "Brannstasjonen" på TV3. Bli med inn i hverdagen til de som jobber på Stavanger brannstasjon - en av Norges travleste brannstasjoner.
Les mer
Bruk isvett
Det kalde været de siste dagene har ført til at vannet i flere tjern og vann har frosset. Men langt fra alle vann er trygge å bevege seg ut på. Brannvesenet anmoder folk om å være forsiktige.
Les mer
Varm aske skal ikke i søppelet
På vinteren er det mange som fyrer litt ekstra i peisen. Vær obs på at selv et døgn etter at ilden har slukket, så kan asken inneholde glør.
Les mer
DSB vil fjerne farlige branntepper fra markedet
Direktoratet har fått opplyst at 11 forskjellige branntepper er trukket fra markedet i Nederland. Tre av disse omsettes i Norge.
Les mer
Ha brannøvelse hjemme
Det viktigste stedet man kan ha en brannøvelse, er hjemme i egen bolig.
Les mer
Trafikkofrenes dag
Trafikkofrenes dag som arrangeres torsdag 5. januar, handler om å vise omtanke for de pårørende og de som ble skadd, og vi minnes de som døde etter tragiske trafikkulykker.
Les mer
Fyr riktig - unngå brann
Vedfyring er en hyggelig måte å varme opp boligen på, men det krever også at boligeierne tenker sikkerhet. For å unngå brann er det viktig at skorsteiner og ildsteder er i orden og brukes riktig.
Les mer
Ikke tenn på fyrverkeri to ganger
Fyrverkeri skal bare tennes på en gang. Prøver du igjen, kan eksplosivene bli tent på før du rekker å komme deg unna.
Les mer
Pass på stjerneskuddene
Visste du at det er aldersgrense for bruk av stjerneskudd? Årlig får flere barn større og mindre brannskader som følge av uforsiktig bruk av stjerneskudd.
Les mer
Go Live Nødnett
18. desember blir 110-sentralens linjer for telefoni koblet over fra analoge til digitale linjer, og vi vil formelt sett ta i bruk det nye Tetra-nettet.
Les mer
Vær beredt
Metrologene melder om mye vind utover kvelden. Brannvesenet oppfordrer folk til å være føre var og feste løse gjenstander før det blåser opp.
Les mer
Innlevering farlig avfall
Fra 01.01.2015 kan du ikke lenger levere farlig avfall på brannstasjonen i Stavanger, Sandnes eller Kvernevik. Sandnes og Stavanger kommune har en henteordning for farlig avfall.
Les mer
Brannvesenet driver ikke salgsvirksomhet
Rogaland brann og redning IKS har den siste tiden fått henvendelser fra publikum om telefonselgere som utgir seg for å representere brannvesenet.
Les mer
Nytt navn
Denne høsten har Brannvesenet Sør- Rogaland IKS byttet navn til Rogaland brann og redning IKS. Vi er fortsatt de samme, men har fått et navn som favner bedre om våre mange arbeidsoppgaver.
Les mer
Direktoratet stanser salg av røykvarslere
En test av røykvarslere på det skandinaviske markedet viser alvorlige avvik fra produktstandarden. Direktoratet for byggkvalitet krever at fem av røykvarslerne trekkes fra markedet.
Les mer
Vær forberedt - unngå vannskader
Det er meldt mye regn i distriktet de neste dagene. Husk å sjekke avløp og sluk rundt huset og i gata.
Les mer
Nei til privat oppskyting av fyrverkeri
Rogaland politidistrikt og de lokale lensmannskontorene tillater ikke bruk av fyrverkeri i private sammenhenger.
Les mer
Takk for besøket!
Små og store strømmet inn gjennom dørene på brannstasjonene lørdag 20. september. Vi takker for besøket og håper dere hadde en super dag på stasjonen!
Les mer
Brannfarlige varmtvannsberedere
OSO Hotwater as advarer på sine hjemmesider om risiko for overoppheting i elektrisk tilkobling på en rekke tidligere produserte varmtvannsberedere.
Les mer
Slik sikrer du deg mot brann
En brann - liten eller stor - kan oppleves som uvirkelig. Heldigvis kan mye gjøres for å forebygge brann hjemme. Skulle det først begynne å brenne er det viktig å ha tenkt gjennom et par ting på forhånd.
Les mer
Trygg hjemme
Brannvesenet har en egen Trygg hjemme - gruppe som jobber målrettet mot såkalte risikogrupper ved hjelp av blant annet undervisning, hjemmebesøk, bekymringsmeldinger og tilsyn.
Les mer
Sommertid
Ta ferie fra stress og mas. Men unngå å ta ferie fra de gode brannforebyggende vanene. Brannvesenet Sør- Rogaland IKS ønsker alle en brannsikker og fin sommer!
Les mer
Forebygg rotteplager
Nyttige tips for hvordan du kan unngår rotter i ditt nærmiljø.
Les mer
Unngå kattepine
Lei av at katten bruker lekeplassen og naboens blomsterbed som do? Her er 10 gode regler for et sunt og fornuftig kattehold.
Les mer
Sikkerheten i Risavika
Risiko og sikkerhetsmessige forhold i Risavika skal nå kartlegges og vurderes. Hensikten er å finne ut om det forebyggende arbeidet og beredskapen bør styrkes.
Les mer
Brannstasjonsveien 2
4312 Sandnes

Tlf: 51 50 22 00
E-post: postmottak@rogbr.no
Webredaksjon:
Gry Elisabeth Solem, Bente Henriksen & 
Kari Synnøve Vigre
Brannstasjonsveien 2
4312 Sandnes

Tlf:  51 50 22 00
E-post: postmottak@rogbr.no
Webredaksjon:
Gry Elisabeth Solem, Bente Henriksen & Kari Synnøve Vigre

@110SorVest

FØLG oss på Twitter

Rogaland brann og redning IKS består av disse kommunene:
Personvernerklæring
}, []);