Logo-rogbr
Brann 110

Aktuelt arkiv

Branndører som åpnes ved røykutvikling
Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) er gjort kjent med utfordringer knyttet til branndører med åpne- og lukkeautomatikk.
Les mer
Førstehjelp for småbarnsforeldre
Rogaland brann og redning IKS inviterer småbarnsforeldre i våre ni eierkommuner til 1,5 timer med temaet førstehjelp.
Les mer
Informasjon til styreledere
Rogaland brann og redning IKS inviterer styreledere i borettslag og sameier i våre ni eierkommuner til 2 timer med temaet brannsikkerhet, regelverk og styrets plikter.
Les mer
Feierens yrkestittel er nå brannforebygger
I takt med samfunnsutviklingen, hvor feiing stadig har blitt en mindre oppgave av det feieren faktisk gjør på jobb, vedtok Kunnskapsdepartementet i 2020 en ny betegnelse på feieren – nemlig brannforebygger.
Les mer
Ta kjøkkenpraten
Eldre mennesker har større risiko for å omkomme i brann. Ta den viktige kjøkkenpraten; en prat om hvilke brannfeller som finnes i hjemmet, og hva man skal gjøre hvis uhellet er ute.
Les mer
Ladevett for trygg lading
I norske hjem er det flust av elektrisk utstyr, leker og andre duppeditter med batteri som må lades. Følg ladevettreglene for å lade trygt.
Les mer
Brannsikker studentbolig
Skal du leie bolig? Før du signerer leiekontrakten bør du sjekke at utleier tar brannsikkerheten på alvor.
Les mer
Utleie av redningsvester
Rogaland brann og redning IKS har inngått et samarbeid med Frilager om utlån av redningsvester. Det betyr at hvis du skal låne redningsvest må du nå gjøre det via frilager.no
Les mer
Ny og bedre farevarsling for skogbrann
Den nye metoden å beregne skogbrannfare på kan gjøre at faren for skogbrann varsles raskere, og at en skogbrann får mindre konsekvenser enn tidligere.
Les mer
Viktig informasjon til 110 Sør-Vest sine alarmkunder
Ikke ring alarmsentralen for å sette anlegg i service! Kunden er selv ansvarlig for å koble ut overføring til brannvesen og må selv sørge for lokal kontroll og rutine på varsling til brannvesen i serviceperioden.
Les mer
Forebygg brann i båten
En brann om bord i båt kan raskt få store konsekvenser. Liten plass, materialer som lett tar fyr og vanskelige rømningsveier er en farlig kombinasjon. Her er noen grep for å gjøre det mer brannsikkert om bord.
Les mer
Årsrapport 2020
Lurer du på hva vi i RBR brukte mye av tiden vår på i 2020? Årsrapporten for Rogaland brann og redning IKS 2020 finner du nå på våre nettsider.
Les mer
Søknad om tillatelse til handel av fyrverkeri
For å kunne selge og oppbevare fyrverkeri er man nødt til å ha godkjenning. Søknaden sendes brannvesenet innen 1. mai i salgsåret.
Les mer
Vil du utdanne deg til et spennende yrke?
I brannvesenet finnes det mange muligheter.
Les mer
Brannsikkerhet på hytta
Brannsikkerhet er like viktig på hytta som hjemme. Visste du at det er samme krav til brannsikkerhet i hytter som i vanlige boliger?
Les mer
Utgir seg for å være fra brannvesenet
Rogaland brann og redning IKS (RBR) har den siste tiden fått inn meldinger om personer som utgir seg for å være fra brannvesenet og ønsker å sjekke at boligen er utstyrt i henhold til gjeldende brannforskrifter.
Les mer
Brannstasjonene stengt for publikumsbesøk
Av smittevernhensyn har vi stengt alle våre brannstasjoner for publikumsbesøk inntil videre.
Les mer
Slik ser du at noen drukner
Drukning skjer ofte i det stille, og kan være vanskelig å oppdage om du ikke vet hva du skal se etter. Ved drukning eller mistanke om drukning ring alltid nødnummer 110!
Les mer
Utsatt søknadsfrist for handel med fyrverkeri
På grunn av ringvirkninger av corona-pandemien har Rogaland brann og redning IKS utvidet fristen for å søke om om handel og særskilt oppbevaring av fyrverkeri/pyroteknisk vare til 1. september i 2020.
Les mer
Starter opp igjen med utendørs feiing
Som en følge av corona-pandemien har de ansatte i seksjon for boligtilsyn og feiing en periode hatt hjemmekontor, og utsatt det meste av både boligtilsyn og feiinger i våre eierkommuner. Brann- og redningssjefen har nå bestemt at vi fra 14. april starter opp igjen med utvendig feiing av fyringsanlegg.
Les mer
Gode råd for en sikker hverdag
På sikkerhverdag.no finner du nyttige råd om hvordan du enkelt kan forebygge uhell hjemme hos deg selv. Her finner du også tips til hvordan du kan bli bedre rustet til å takle litt større kriser og hendelser.
Les mer
Etablerer- og kunnskapsprøver
Etablererprøven og kunnskapsprøve alkohol blir avholdt i Samfunnssikkerhetssenteret i Rogaland (SASIRO),
Les mer
Branner i personbiler
Siden 2016 har brannvesenene i Norge rapportert om totalt 3.260 tilfeller av brann i personbil. Mange tror at elbiler er høyt representert på brannstatistikken, men det er ikke tilfelle.
Les mer
Brannen i parkeringshuset på Stavanger lufthavn
Oppdatert informasjon
Les mer
Fungerende røykvarsler redder liv
En fungerende røykvarsler er våken og følger med, også når du sover! Gi røykvarsleren din den oppmerksomheten den fortjener med test og nytt batteri.
Les mer
Branntips.no
Er du bekymret for din eller andres brannsikkerhet? Har du oppdaget et brannfarlig forhold og ønsker å melde fra? Brannvesenet ønsker å høre fra deg.
Les mer
Melding om utendørs brenning
All utendørs brenning, unntatt grilling og kaffebål, skal meldes til nødalarmsentral brann før brenning. Det er den som brenner bålet som har ansvaret for brannsikkerheten og at brenningen skjer i tråd med kommunens regelverk.
Les mer
Hvordan brannsikre en bolig
Hvordan står det til med brannsikkerheten hjemme hos deg? Hos bestemor? Naboen? Det ligger mye omtanke og kjærlighet i å hjelpe andre med å se til at noe så enkelt som brannsikkerheten hjemme er ivaretatt.
Les mer
Campingferie? Vær trygg med tidlig varsling
Planlegger du å lufte bobilen, campingvognen eller båten i sommer? Ikke glem å ha på plass riktig varsling før du legger ut på tur. Brannsikkerhet er like viktig også i ferien og på fritiden.
Les mer
Førstehjelp for småbarnsforeldre
Er du beredt dersom barnet ditt skader seg? Rogaland brann og redning IKS inviterer småbarnsforeldre i våre ni eierkommuner til 2 timer med temaet førstehjelp.
Les mer
Brannsikkerhet på hytta
Brannsikkerhet er like viktig på hytta som hjemme. Visste du at det er samme krav til brannsikkerhet i hytter som i vanlige boliger?
Les mer
Flexit tilbakekaller baderomsvifte
Vifteprodusenten Flexit tilbakekaller en brannfarlig baderomsvifte etter flere branntilløp, og sender brev til alle husstander i Norge.
Les mer
Årets brannmann 2018
Vår egen branninspektør Øyvind Nermoen er kåret til Årets brannmann 2018. Gratulerer!
Les mer
Funkisprisen 2018
Torsdag 13. september mottok Rogaland brann og redning IKS Funkisprisen 2018.
Les mer
Tøffe gutter bruker kjole
LØrdag 8. september deltok RBR i prideparaden i Stavanger. Ja til mangfold. Både på utsiden og innsiden.
Les mer
Øv på brann hjemme
Øvelse gjør mester - også når det gjelder brann! Når hadde du brannøvelse hjemme sist? Med jevnlige brannøvelser er både små og store forberedt hvis alarmen går.
Les mer
Skogbrannen på Ombo
Fredag 8. juni rulles de siste brannslangene sammen i brannområdet på Ombo. Skogbrannen er nå offisielt slokket. I den forbindelse ønsker vi å rette en ekstra stor takk til alle de frivillige som har stilt opp og bidratt i innsatsen den siste uken.
Les mer
Pant på gamle vedovner i Stavanger
Stavanger kommune innfører pant på inntil 5000 kroner, hvis du bytter ut ditt gamle ildsted fra før 1998 med et nytt og rent-brennende.
Les mer
Nyttig å vite om komfyrvakt
Komfyren er hjemmets største brannkilde. Med en komfyrvakt slår komfyren seg av når det oppstår farlige situasjoner.
Les mer
Tilbakekaller fyrverkeri
DSB har vedtatt omsetningsforbud og tilbakekalling av effektbatteriet MAXIM Scorpio - MF720.
Les mer
Dødsbranner et sosialt problem
En studie fra RISE Research viser at rusmisbruk, psykiatriske lidelser og alkoholpåvirkning er gjengangere i dødsbranner i Norge.
Les mer
Nå kommer feieren også på hytta
Før var det hytteeier selv som hadde ansvaret for feiing av skorstein på hytta. Nå har brann- og redningsvesenet overtatt oppgaven med å føre tilsyn med og feie ildsted og pipe i fritidsboliger.
Les mer
Luking med gassbrenner
Mandag rykket mannskaper fra Rogaland brann og redning IKS (RBR) ut på to husbranner. Årsak: sviing av ugress med gassbrenner.
Les mer
Utprøving av SPURV kamerarobot
Rogaland brann og redning IKS starter nå uttesting av en hurtiggående kamerarobot, til bruk i røykfylte tunneler og bygg.
Les mer
Her er de nye Bjørnis-barnehagene
I vår etterlyste brannbamsen Bjørnis flere barnehager til sitt barnehageprosjekt. Interessen fra barnehagene var god og flere ønsket å ha Bjørnis som fast inventar hos seg. Nå er 19 barnehager plukket ut. Og de heldige er...
Les mer
Ikke lov å brenne hageavfall i Stavanger
I Stavanger kommune er det ikke tillatt å brenne noen form for avfall ute. Dette gjelder også tørt hageavfall.
Les mer
Bjørnis-konkurransen er avsluttet
1. juni var siste frist for barnehager som ønsker å bli med i Bjørnis-prosjektet. Konkurransen er nå avsluttet og de heldige vinnerne vil etter hvert bli trukket ut.
Les mer
Nødalarmsentral brann på plass på hovedstasjonen
Mandag 29. mai klokken 12.00 var det offisiell åpning av den splitter nye nødalarmsentral 110 på Rogaland brann og redning hovedstasjon.
Les mer
Nærmere øvingstunnel
Tirsdag 23. mai ble det presentert en ny innstilling i forbindelse med utbyggingen av Rogfast i Stortinget. Her blir det foreslått at RBR skal overta anleggstunnelen på 700 meter til øvingsformål.
Les mer
Skogen brenner- hva gjør jeg?
Lange perioder med sol, vind og opphold øker sjansene for skog- og lyngbrann betydelig. Hva gjør du dersom du kommer som første mann til en skogbrann?
Les mer
Årsrapport 2016
Lurer du på hva Rogaland brann og redning IKS har drevet med i 2016? Nå kan du ta en titt i RBR sin årsrapport fra fjoråret.
Les mer
Hovedstasjonen er åpen
Onsdag 26. april var det offisiell overrekkelse av Rogaland brann og redning hovedstasjon.
Les mer
Lag din egen nødplakat!
Rogaland brann og redning IKS oppfordrer alle til å lage sin egen nødplakat til å ha på hytta. En nødplakat inneholder all informasjon nødetatene trenger for å finne fram når du raskt trenger hjelp.
Les mer
Forbud mot å gjøre opp ild
Fra 15. april til 15. september er det generelt forbud mot å gjøre opp ild i skog og mark. Dette gjelder også i Rogaland brann og redning IKS sine ni eierkommuner.
Les mer
Hjertestarter
Har din bedrift eller organisasjon hjertestarter. Registrer den i Hjertestarterregisteret. Det kan bidra til å redde liv!
Les mer
Farlige produkt
Av og til blir det oppdaget feil ved produkt som er ute i markedet. Da er det viktig at informasjon om sikkerhetsadvarsler, omsetningsforbud og tilbakekalling kommer frem til forbrukerne.Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) fører den offisielle oversikten over farlige produkt.
Les mer
Nye Bryne brannstasjon er offisielt åpnet
Fredag 6. januar var det offisiell åpning av den nyoppússede brannstasjonen på Bryne. Fem deltidsansatte brannkonstabler vil ha sin arbeidsplass her. I tillegg har de fått med seg på laget en ansatt i forebyggende avdeling. Ordningen med deltidsansatte fortsetter som før.
Les mer
Brannvern på flere språk
Norsk brannvernforening har utarbeidet en brannvernbrosjyre på 32 språk. Brosjyren gir grunnleggende kunnskaper om brannsikkerhet under norske forhold. Det er også utarbeidet en informasjonsfilm basert på brosjyren. Den er tilgjengelig på 13 språk. Du finner dette på sidene til brannvernforeningen.
Les mer
Advarsel om brannfare i varmtvannsberedere fra OSO
OSO Hotwater AS har i sommer sendt ut informasjon til samtlige norske husstander om de potensielt farlige varmtvannsberederne produsert mellom 2009 og 2011.
Les mer
28 nye barnehager med i Bjørnis-prosjektet
Av de 81 barnehagene som meldte sin interesse for å bli med i Bjørnis-prosjektet, er 28 nå trukket ut å bli med i prosjektet i høst.
Les mer
Biltema tilbakekaller varmeovn
Biltema tilbakekaller varmeovn med glasspanel på grunn av fare for brann.
Les mer
Nødetatene øver sammen
Hver tirsdag og onsdag fra uke 17-22 2019 kommer det til å blinke i blått og ule i sirener før og etter lunsjtid i Forus- og Lura-området.
Les mer
Vær varsom ved bruk av flyttbare gassovner
På kalde dager er det mange som tar i bruk flyttbare gassovner i hjem og på arbeidsplasser. Det er viktig å huske på at slike ovner bare skal brukes under tilsyn i godt ventilert rom.
Les mer
Forskrift om forebygging
Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) fastsatte forskrift om brannforebygging 17. desember 2015. Forskriften trådte i kraft 1. januar 2016.
Les mer
Seks brannsikre nyttårsforsett
Hvorfor ikke bruke det nye året på å innføre enkle og viktige tiltak for å sikre deg og hjemmet ditt fra brann?
Les mer
Støtt kreftsaken
Lyst til å støtte en viktig sak som berører mange? Rogaland brann og redning IKS har laget en kalender for å støtte kreftsaken. Alle inntekter fra salg av kalenderen går til Brannmenn mot kreft og Kreftforeningen.
Les mer
Risavika - helhetlig risikostyring
Onsdag 25. november ble rapporten "Risavika - helthetlig risikostyring i områder med forhøyet risiko" presentert.
Les mer
Forbud mot fossil oljefyring i 2020
I 2020 blir det forbud mot fossil oljefyring i Norge. Rogaland brann og redning IKS ønsker oversikt over oljefyrte sentralvarmeanlegg og parafinkaminer i vårt dekningsområde. Meld dette inn på nettsiden oljefri.no.
Les mer
Bruk refleks
Hvor synlig er du i høstmørket? Selv om du ser bilen, ser ikke bilisten deg hvis du går uten refleks i mørket. Bli sett – bruk refleks!
Les mer
Ny brannkonstabel på laget
Vi har fått en ny brannkonstabel på laget! Han er lodden, myk og med et ekstra stort hjerte og omsorg for de minste.
Les mer
Øvelse Rogaland 2015
Rogaland brann og redning deltok nylig på "Øvelse Rogaland 2015", en storstilt øvelse i strandsanering på Ølberg i regi av IUA Sør-Rogaland og Kystverket.
Les mer
Tenk over din søppelhåndtering
Branner starter ofte i kontainer, søppeldunk eller annet brennbart materiale som er plassert for nært inntil husvegger. Brann utendørs kan fort spre seg til omkringliggende bebyggelse, og kan forårsake store skader.
Les mer
Årsrapport 2014
Rogaland brann og redning IKS sin årsrapport for 2014 er klar!
Les mer
Første spadetak ny hovedbrannstasjon
Mandag 18. mai fikk en stolt Sandnes-ordfører, Stanley Wirak æren av å grave i gang prosjektet ny hovedbrannstasjon på Stangeland.
Les mer
Mange hytter mangler slokkeutstyr
En undersøkelse viser at over 20 000 hytter i Norge ikke har brannslokkeutstyr.
Les mer
Samarbeid om tunnelsikkerhetssatsing
Rogaland fylkeskommune og UiS har signert en avtale om forskermobilitet på området tunnelsikkerhet.
Les mer
Brannsikkerhet på hytta
Brannsikkerhet er like viktig på hytta som hjemme. Det første du bør gjøre når du kommer på hytta er å sjekke at røykvarsleren fungerer og at slokkeutstyr er på plass.
Les mer
Varm aske skal ikke i søpla
Visste du at aske fra ilstedet kan være varm i flere dager. Vær derfor ekstra forsiktig når du tar ut aske fra ildstedet ditt. Og tenk deg godt om hvor du setter fra deg asken.
Les mer
Go Live Nødnett
18. desember blir 110-sentralens linjer for telefoni koblet over fra analoge til digitale linjer, og vi vil formelt sett ta i bruk det nye Tetra-nettet.
Les mer
Nytt navn
Denne høsten har Brannvesenet Sør- Rogaland IKS byttet navn til Rogaland brann og redning IKS. Vi er fortsatt de samme, men har fått et navn som favner bedre om våre mange arbeidsoppgaver.
Les mer
Vær forberedt - unngå vannskader
Det er meldt mye regn i distriktet de neste dagene. Husk å sjekke avløp og sluk rundt huset og i gata.
Les mer
Nei til privat oppskyting av fyrverkeri
Rogaland politidistrikt og de lokale lensmannskontorene tillater ikke bruk av fyrverkeri i private sammenhenger.
Les mer
Forebygg rotteplager
Nyttige tips for hvordan du kan unngår rotter i ditt nærmiljø.
Les mer
Unngå kattepine
Lei av at katten bruker lekeplassen og naboens blomsterbed som do? Her er 10 gode regler for et sunt og fornuftig kattehold.
Les mer
Brannstudien
I desember 2013 la arbeidsgruppen som har sett på hvordan vi bør innrette det kommunale brann- og redningsvesenet for fremtiden, frem sin rapport, kalt Brannstudien. Dette er et viktig dokument for kommunene og for Brann-Norge.
Les mer
Brannvern på mange språk
Grunnleggende kunnskap om brannvern er vesentlig for alle. Norsk brannvernforening har laget brosjyren «Brannsikker bolig» på 32 språk.
Les mer
Brannvesenet inn i Vagleleiren
Tirsdag 15. januar ble en historisk dag for Brannvesenet Sør-Rogaland IKS (BVSR). Da overtok Sandnes kommune Vagleleiren fra Sivilforsvaret.
Les mer
Norges Vel sin medalje for lang og tro tjeneste
36 år etter at Egil Øverland startet sin yrkeskarriere i brannvesenet - takket han for seg som brannsjef i Brannvesenet Sør-Rogaland IKS. Under avskjedssamlingen torsdag 30. juni fikk han tildelt Norges Vel sin medalje for lang og tro tjeneste.
Les mer
Henry Ove Berg ny brannsjef
Henry Ove Berg er ansatt som ny brannsjef i Brannvesenet Sør-Rogaland IKS etter Egil Øverland som går av med pensjon. Berg tiltrer stillingen i løpet av sommeren.
Les mer
}, []);